Fifty Scents

Sommarkombo!

Benefit-Teint-High_Beam

Blusher och highlighter passar lika bra ihop som bacon och ägg. Eller Helan och Halvan. De är helt enkelt en oslagbar duo, som gjorda för varann, men framför allt – som gjorda för sommardagar som dessa!
I en tid då vädret bra, latheten hög, hudtonen varierande beroende på soltimmar och antal minuter man vistas utomhus så är makeupbagens två bästa vänner antingen bronzer eller den alltigenom geniala kombinationen blusher/highlighter och då i absoluta synnerhet cremerouge och flytande highlighter.

Fördelarna:
1. Cremerouge ger lagom glow, i synnerhet blir det en bra balans om man har puder i resten av ansiktet, vilket man kanske har eftersom man svettas. Med lite aningens glänsande cremerouge på själva kindbenet så får ansiktet lite skönt liv.
2. I kombination med highlighter – ta på cremerouget med fingrarna och blanda sedan med highlighter direkt på kinden, eller ta båda på fingret, blanda lite och applicera – så blir det så mycket lättare att applicera och få till det snyggt. Inga ränder, inga konstigheter. Cremerouge och flytande highlighter kompletterar varandra.

Bonus:
Lite highlighter precis under ögonbrynet och/eller längs näsranden. Prova. Du ser skillnaden.

Vad gäller flytande highlighters tycker jag att man för en gångs skull kan skänka Sephora en tacksamhetens tanke för att de tagit hit Benefit vars High Beam är att betrakta som en modern klassiker. Funkar super på både kind, under ögonbryn och utblandat med hudlotion på decolletage för den som är inne på sånt. Lite tjockare i konsistensen än till exempel Giorgio Armanis Fluid Sheer, också super, eller La Prairies Cellular Treatment Illuminating Liquid Soft Glow. Ingen av dem för glittrande, men en bra, balanserad mängd skimmer.

Cremerouget då? L’Oréals True Match Blush är prisvärd (runt 129 kr) och bra och kommer i fina, naturliga färger, precis som Elizabeth Ardens diskreta Ceramide Cream Blush. Kan upplevas som lite väl naturliga bara, men passar ju den som inte är ute efter någon extra spektakulär rouge-effekt. I så fall ska man investera i en rar liten fyrkantig Crème de Blush från YSL som har härligt uppvispad konsistens och crazysnygga färger.

Detta är mitt bästa sommartips till er i ledet “förenkla sommarvardagen”. Återkommer med fler men nu måste jag ut och göra ingenting. Hörs! Kram!

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer till “Sommarkombo!”

 1. Lotta
  on Jul 11th, 2013
  @ 11:39 pm

  Du kommer som alltid med bra råd. Har en fråga dock. Cremerouge, kan man ha det över mineralpuderfoundation?

 2. Fiftyscents
  on Jul 13th, 2013
  @ 11:44 pm

  Det bästa är förstås att ha begränsat med foundation, kanske koncentrera sig på t-zon. Detta mest för att man (ju) tenderar att bli varm och svettas under sommaren. Men annars skulle jag, spontant, säga att mineralpuder och cremerouge/highlighter funkar utmärkt. Mineralpudret brukar ju i regel vara halvmatt, det betyder att cremerougets “glow” kommer fram bra. Kanske kan du prova? Gå förbi en MAC-disk till exempel?

 3. anni
  on Jul 24th, 2013
  @ 2:10 am

  Har du testat chanels cremerouge som kommer nu i augusti?

 4. Caroline
  on Jul 25th, 2013
  @ 11:26 am

  Har testat och ger fem av fem! Matt finish, noll oljig glans och mycket bra färger. Den som drar helt åt orange är min favorit. Sitter bra dessutom! /Caroline

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen