Fifty Scents

Basvaror och vardagshjältar del 1

Badrumsskåpets motsvarighet till vetemjöl, mjölk och buljong. Saker man alltid har hemma (nåja) och som man sträcker sig efter så mekaniskt, hemvant och rutinerat att man nästan glömt att de finns. De har blivit en del av allt annat självklart, som att trycka på en glödlampa eller borsta tänderna på kvällen. Man glömmer att de också fyller en viktig funktion. Lampan ger ljus, tandborsten gör rent och förebygger hål.

Mina stapelvaror i badrum och på sminkbordet förtjänar en medalj för lång och trogen tjänst. Guldklocka för dess hårda, gedigna arbete.

Som den här hjälten. Medicated Acne Lotion från Image Skincare. Den har jag långt ifrån varje dag men dyker en oönskad bekant upp på besök dvs får jag en blemma så är denna lotion med salicylsyra mitt hemliga vapen och har varit det i flera år. Det står inte på den men jag vill minnas att den innehåller 4% salicylsyra vilket är riktigt högt. Jämför med till exempel Clearasils produkter som marknadsförs som de mest aggressiva i acnekampen. De har 2%.
3122-6fcc3c67e49449b69f57d0061659e305

Lavendelhandkrämen från Crabtree & Evelyn får inte den uppmärksamhet den förtjänar alla gånger trots klassikerstatus. För vanlig? För mycket mamma och Brommavilla? Vad det än är så stämmer det säkert men gör denna lila, lilla skatt mindre värdefull. Att smörja händerna med den är en ritual i sig. Lavendeldoften, mycket fin och behaglig för övrigt, sprider sig om själen som en varm filt. Mandelhandkrämen från L’Occitane är en annan sådan slithund. Mindre fet, mer snabbverkande. Applåder till er.

233963
Jag vill också ge en medalj till MACs Studio Fix Plus Foundation som i ärlighetens namn är mer puder än foundation men vilket bra puder! Täckande utan att lämna någon större kakeffekt efter sig (svårt att bortse helt från detta, det är ju puder trots allt. Klart det blir viss mjölighet, det gäller bara att minimera detta). En sån grej som bor i handväskan och har gjort sig så hemmastadd där att jag nästan glömt att den blivit en självklarhet, som nycklar och plånbok…

…liksom Chanels vattenfasta pennor med nog färg för att ge effekt, inramning och mer därtill men utan den där hårda, alldeles för tydliga och skarpa effekten av bäckpenna man kan få ibland. Det är den mjuka pennan som gör det, ändå smal nog att kunna skapa en tunn liner om man skulle vilja det.

Jag tackar er alla.

Etiketter None

3 kommentarer till “Basvaror och vardagshjältar del 1”

 1. Lotta
  on Jul 16th, 2013
  @ 12:14 am

  Chanels ögonpenna är fantastisk!

 2. T-anna
  on Jul 19th, 2013
  @ 5:13 am

  Fråga ang. Medicated Acne lotion: jag letade lite och såg att den innehåller penzyol peroxide – men i vilken koncentration? Just att den kombinerar BP och salicylsyra låter ju fantastiskt, men jag klarar inte höga koncentrationer av BP (trots att jag använder 2.5% varje dag utan problem.)

 3. Antonia Einarsson
  on Jul 21st, 2013
  @ 2:45 pm

  Kanske en underlig fråga såhär mitt i sommaren, men har du några förslag på parfymer som doftar frostiga barrträd, fallande snö och vinter?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen