Fifty Scents

…och så några goda nyheter

verso08

Verso skincare är svenskt, retinolbaserat (=a-vitamin) och säljs med en minimalistisk approach i form av förpackningsdesign och logik. Stora, tydliga siffror på förpackningen talar om att man börjar med rengöring (nr. 1) och fortsätter med dagkräm (nr. 2) och sedan nattkräm (nr. 3) och så vidare och man använder praktiska och bra pumpförpackningar.

Som trogna läsare vet är a-vitamin alltid av intresse för min del och jag är mycket retinolpositiv. Jag ser retinolen som den verkliga superstjärnan på hudvårdshyllan. Den ska hyllas och högaktas. Men i de flesta fall måste man förbereda sig på en besvikelse då själva retinolhalten i produkten är alldeles för obetydlig. Att en produkt innehåller retinol betyder egentligen ingenting om mängden är för liten eller för stor (!) för att göra skillnad eller om förpackningen är felaktigt konstruerad (ett tips är att pumpförpackning alltid är bättre än burk) eftersom retinol är känsligt för både luft och ljus.

Verso har gått ut hårt med att de httat en helt ny, unik retinolblandning som de kallar retinol 8. Eftersom jag inte är kemist har jag svårt att säga någonting om tyngden i detta påstående men att man på hemsidan inte utlovar omedelbara resultat utan skillnad endast efter idogt användande på några månader låter ändå trevligt uppriktigt. För det stämmer ju, i alla fall i a-vitaminens fall även om det självklart är varje hudvårdsmärkes dröm att kunden ska bli en långvarig och trogen användare. Och man har produkterna i pumpförpackningar vilket också är ett stort, glatt plus.

Men den goda nyheten är att oavsett långtida effekt av produkterna så är de bra även på kort sikt, det vill säga de är mjukgörande. Rengöringskrämen är mjuk, mild, behaglig och effektiv. Allt man kan önska av en rengöring med andra ord. Antirynk-effekt och retinol eller ej. Det är helt enkelt en bra rengöring. Dessutom dryg, dessutom snygg och dessutom i en bra förpackning som gör den lättare att använda.

Dagkrämen kan få en guldstjärna eftersom den har solskydd på SPF15. Solskydd är alltid bra men det är trist när och om det sker på bekostnad av produktens formula eller konsistens, alltså om den blir sådär kritig, tjock och glansig. Så är det inte med denna dagkräm, den är lätt som luft och med endast den mängd glans man måste räkna med när man har att göra med SPF och a-vitamin som är fet till sin natur. Härligt. Sedan är ju SPF inte lika nödvändig för oss i norr på vintern men resten av året är det viktigare än vi verkar tro så därför är en dagkräm med inbyggt skydd en bra grej, speciellt när konsistensen är sådan att vi inte ens känner att vi skyddar oss.

Nattkrämen är också bra, inte för tjock, inte för glansig. Vilket gör att jag överlag och hittills rekommenderar Verso skincare och är glad över att – hey, det händer inte så ofta – bli glatt överraskad över en ny produkt på den allt snårigare och allt mer igenvuxna marknaden. Och inte bara en produkt heller utan flera, en hel dagsarsenal av allt man behöver i fråga om rengöring, dagkräm och nattkräm. Lägg till specialprodukt också för den som behöver (som acnebekämpare eller rengöringsmask) och du har en bra grund att stå på.

Goda nyheter så här i sensommaren med andra ord. Härligt!

Etiketter: , ,

4 kommentarer till “…och så några goda nyheter”

 1. Charles
  on Jul 30th, 2013
  @ 9:00 pm

  Ungefär vad ligger produkterna på prismässigt? Angående solskydd, hade du skrivit en artikel om SPF och solskydd i KICKS tidning för inte så länge sen eller läste jag fel namn? Jag har hört att det finns mycket sol även under vinter och att uv-strålarna reflekteras av snön så därför behöver man SPF då också, men det stämmer ej?

 2. Lotta
  on Jul 30th, 2013
  @ 10:21 pm

  Låter spännande. Såg att de finns hos COW i Stockholm. Har inte riktigt koll på retinol och A-vitamin och undrar hur det funkar på lite känslig rocaseahud..? När man läser om Versos produkter så står det att de är lugnande bland annat men jag har för mig att just A-vitamin är ganska aktivt.

 3. Caroline
  on Aug 15th, 2013
  @ 2:17 pm

  Låter spännande!

 4. Sara
  on Aug 31st, 2013
  @ 5:50 pm

  Fick utslag efter Verso, inget för känslig hud.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen