Fifty Scents

Frågelådan: En doft i taget och lite om prinsessan Madeleine

hmk0jav8dwew9b
Hej o du allvetande parfymorakel! Jag är en en-parfym-i-taget kind of gal. Jag har inte en hel doftgarderob med en doft för varje tillfälle utan gillar att ha en parfym för en fas i livet. Nu har jag klivit in i en ny fas (fast anställning, stabil ekonomi, nya vänner osv) och jag känner att det är dags för en ny parfym. Kanske kan du hjälpa mig? Under gymnasiet bar jag Ralph Laurens Rocks, när jag började på högskolan Nina Riccis Nina, när jag var tillsammans med mitt ex hade jag DKNY’s Pure och när jag var arbetslös Marc Jacobs Daisy. Har du något tips på något som kan passa ett kliv in i vuxenvärlden? Puss och kram och tack för en riktigt bra blogg, Catharina

Hej och grattis till din nya, kanske lite stabilare livsfas. Jag ser ingen uppenbar röd tråd i dina parfymval förutom att du verkar föredra blomdofter och gärna fräscha, amerikanska framför svulliga italienska. Sikta ungdomligt franskt i din nya fas och prova Chloé eller See by Chloé?

 
På jakt efter en doft som jag skulle trivas med så hamnade jag på din sida. Är kvinna. 80 år. Vill ha en doft som bara finns där, och som känns ren, diskret. Jag tycker om att sitta ute tidig morgon och sen kväll när madonnaliljan blommar, och den släpper ut som pustar av sin goda doft. Skulle vilja fånga den och behålla den. Likaså tycker jag om doften som kaprifolen delar med sig en ljum sommarkväll. Jag söker och försöker läsa mig till någon doft som skulle kunna passa för mig. Du är så kunnig på dofter, så jag vill passa på att fråga dig, En gång fanns Kanebo Silkbody deodorant natural spray, det var ju ingen parfym i den bemärkelsen som du skriver om, men doften undrar jag så över, när den “lagt” sig så kändes den ren och inte för mycket. Vet du vilka dofter det fanns i den? Jag har sökt på nätet men inte funnit något om den. Kan du ge mig ett råd om en stilla, behaglig doft från madonnalilja och kaprifol så är jag tacksam. Den ska inte dofta för mycket utan bara finnas där som en stilla pust, precis som blommor pustar ut sina dofter. När jag tidigare sökte efter kaprifol fick jag rådet om Burberry sport vilken jag köpte, men jag kan inte känna igen kaprifol doften. Hoppas att du kan hjälpa mig, eller kanske har du skrivit om det här och du då kanske kan skriva var jag kan läsa om det. Hälsningar
från Margit som vill få en god doft med sig i vardagen.
 
Hej Margit! Bor du i Stockholm? På NK finns Annick Goutals dofter. En av dem, Le Chevrefeuille, har en distinkt kaprifoldoft. Donna Karan Gold doftar lilja men snarare casablancaliljan än madonnaliljan har jag förstått. Den finns inte alltid i butik men kan beställas från nätet om inte annat. Om du vågar chansa förstås.
 
Tack för en fantastiskt intelligent och underhållande (informativ, jag glömde informativ) blogg! Jag undrar om du kunde hjälpa mig med något jag har klurat på ett tag nu, (om vi kanske kan lämna monarkins del i det hela) Madelenes läppstift på hennes bröllop är precis den nyans jag är på ständigt jakt efter! Den där kalla men ändå bäriga starka rosa… Har du någon aning om vad hon hade för färg på läpparna eller några bra alternativ?
 
Jag gissar på franskt, med skimmer i. Kanske Chanel Orchidée eller Dior Addict. Kanske till och med nyansen Princess? Det vore väl flott?

Etiketter None

2 kommentarer till “Frågelådan: En doft i taget och lite om prinsessan Madeleine”

 1. Fozzy
  on Aug 31st, 2013
  @ 1:42 pm

  Yo fifty! Jag har en liten request… Marc by Marc Jacobs FW13 tutorial? Eller HUR gör jag håret/sminket!? Merry autum…

 2. Linnea
  on Sep 1st, 2013
  @ 4:36 pm

  Alltså jag har precis läst din bok (älskade den!) och nu hittar jag den här bloggen!? För bra för att vara sant!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen