Fifty Scents

Frågelådan: ögonbryn, läkarexamen och söndagsfrisyrer

tumblr_mai7i9yAm11qfldlxo1_500
Ögonbrynsfix – ägnar vi oss åt det? Jag kammar gärna mina uppåt för den äkta Delevigneska känslan men de stannar liksom inte så. Har du tips på fix?

Prova ett gel- eller vaxbaserat fixativ. Som den här Brow Styler från svenska Snowcrystal. Eller Benefits Brow Zing.

Jag behöver akut (nästan) hjälp. jag lägger ut så himla mycket pengar på produkter hit och dit och jag behöver lite konkreta tips. Jag har klassisk blandhy; fet ibland, supertorr ibland. Får lätt pormaskar och finnar (gärna stora inombordare) och känner mig allmänt sliten i huden (fina linjer). Jag har testa allt ifrån kiehls, dermalogica, md formulations osv osv osv. nu har jag börjat läsa på mer om AHA-syror och känner att de är något jag borde använda. kan inte du bara ge mig lite exempel på vad du TROR kan passa min hy? en dagkräm, något för natten och så ex någon skrubb/peeling/serum/eller vad du tror kan vara bra?

Okej, rent konkret tycker jag att du ska satsa på att balansera ut din hy. Låter misstänkt yttorr, det vill säga torr efter användning av starka produkter och för lite fukt. Tänk milda produkter (för att inte torka ut) och syror (som peelar och rengör). BHA tror jag är en bra start, liksom a-vitamin och salicylsyra. Börja med så mild rengöring som möjligt, gärna en milk och kanske ett alkoholfritt ansiktsvatten. Konkret sa du? Exuviance har en hel del bra grejor och de har dessutom en telefonlinje man kan ringa och få guidning och hjälp att hitta rätt produkter. Eftersom det är per telefon behöver du inte känna dig tvingad att handla ur just deras sortiment men du kan få tips på vilka slags produkter och ingredienser du ska leta efter. Paula’s Choice är bra, prova hennes BHA-lotion, Peter Thomas Roth har bra grejor och även Dennis Gross. De två sistnämnda är bra mycket dyrare än Paula’s Choice så börja gärna där. Du vill förstås ha ännu mer konkreta tips. Men det är lite vanskligt förstås eftersom jag inte kan just din hy. Men tänk snällt och logiskt här: alkohol och starka grejor strippar din hy på fukt, som då reagerar med att överproducera fett.

Jag funderar massa på huruvida jag kan blanda märken eller inte, kan jag använda AHA-syra i min dagkräm varje dag (förstås att börja sakta nån gång i veckan och öka). Jag känner mig så himla lost och jag kanske borde gå till någon salong men tänker att de ändå bara kommer rekommendera *deras* märken.

Det är möjligt att de gör. Men du kan alltid fråga varför de rekommenderar dem, alltså vilka ingredienser är det som de anser ska hjälpa dig. Det där med att blanda märken råder det ju förstås delade meningar om men till största del handlar det om marknadsföring, att man skulle få full effekt av produkterna när de “kompletterar” och “förstärker” varandra eftersom de kommer från samma märke. Så måste det ju naturligtvis inte vara. Det är logik och förnuft som gäller här. Att kombinera en peelingprodukt (oavsett märke) och med en syreprodukt med aktiva ingredienser anstränger ju förstås huden lite extra. Det gäller ju oavsett märke. Och visst kan du ha AHA varje dag. Undvik solen lite extra bara. Om du har mer fet och finnig hy så satsa på BHA istället.

Jag är en snart 26-årig ung kvinna som närmar mig läkarexamen och har oerhört svårt för det här med att välja dofter. Jag luktar och luktar och sedan slutar det med att jag blir yr och går hem. En gång höll jag på att köpa en enbart pga av att mannen i reklamen var snygg…I mitt framtida yrke får jag ju inte bära starka dofter men jag skulle vilja ha en signaturdoft utanför jobbet. Tidigare har jag burit alldeles för tonåriga-godis-parfymer och nu vill jag växa upp och ber dig om hjälp med detta! Jag gillar ju vanilj och blommigt men även nyklippt gräs, sommarregn, tvätt som torkat ute, citrus etc. Lite spretigt, men det är sån jag är. Jag skulle vilja ha något ganska lätt, svalt, fräscht och elegant. I tidningars parfymtester rekommenderas jag alltid tunga dofter för att jag är mörk men de gör mig lite illamående.

Spontant tänker jag Marc Jacobs Daisy som är ett kliv upp från tonårsparfymerna men samtidigt fortfarande blommig, glad och oerhört somrig. Daisy Eau so Fresh är snäppet vuxnare. Prova!

När man går runt i en likadan pyjamas som alla andra är det lätt att falla ner i den praktiska frisyr-fällan och sluta piffa till sig på morgonen… Det är min mardröm! Därför skulle jag vilja ha ett fint vardags-läppstift som är piffigt men diskret. Har du något tips? Vid festliga tillfällen bär jag gärna mer röda nyanser. Har en förälder från Sydostasien och en från Sverige så jag är mörkhårig med en hy som går går mer åt olivhållet.

Den praktiska frisyren kan ju piffas upp på lite olika sätt för den som orkar: torrschampo (ApoLiva från Apoteket är asbra) fläta, hästsvans högt på huvudet… En kompis genskjuter hela grejen genom att ha turban och rött läppstift på söndagmorgnar och så är det med den saken.
Men visst, jag hör dig. Mitt bästa vardagsläppstift är Bobbi Browns Tutu. Diskret men tar fram ens egna färger i ansiktet, tycker jag. Är du mörkare i tonen föreslår jag – om du vågar – något mer chockrosa.
Eller mellanvägen Hot Raspberry eller Passionfruit.

Jag har en fråga; i somras fick jag en rosengeranium av min mamma, och jag älskar dess doft! Finns det någon parfym som doftar rosengeranium? Jag älskar blommiga parfymer, men är inte särskilt kunnig. Keep up the good work!

Lush, av alla ställen, har en galen rosengeraniumparfym i sitt stall. Flower’s Barrow heter den. Jardin du Nile från Hermés har väl också liknande drag.

Etiketter None

En kommentar till “Frågelådan: ögonbryn, läkarexamen och söndagsfrisyrer”

  1. Sofia
    on Sep 7th, 2013
    @ 12:00 pm

    Malin+Goetz har en serie (med b la parfym) som heter Geranium som luktar underbart. Finns att köpa på NK. Tips! 🙂

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen