Fifty Scents

Stora Clarisonic-inlägget

clarisonic

Påtryckningar har kommit från håll och kanter. Har fått mottaga telefonsamtal mitt i natten av undrande, potentiella konsumenter. Hur bra är Clarisonic egentligen? Vi måste få veta!

Så här kommer det, det stora Clarisonic-inlägget.

I korthet är Clarisonic ett rengöringsverktyg som istället för att rotera, som man kan tro, gnuggar huden i mer pendlande rörelser. Själva verktyget har olika intensitetsnivåer för olika hudtyper och olika borstar för normal till känslig hud. Man ska använda den i en minut, inte längre, för en renare, mjukare och klarare hud. En weird claim är att Clarisonic ska rengöra “sex gånger mer effektivt” än om man använder bara en ansiktstvätt.

Och sanningen är ju den att huden blir lenare, den roterande borsten fungerar som en ansiktsscrub och efter en sådan blir ju huden len. Den får lyster – eftersom de döda hudcellerna tar bort – och känns oerhört mjuk. Det är inget snack om den saken. Den är också lite rolig att använda, den vibrerar så fint och tryggt. Man känner sig hi-tech och överanvänder den gärna, det vill säga låter den rengöra i över en minut, av den anledningen. Men det bör man ju undvika eftersom huden aldrig får strippas på sin egen barriär.

Att den rengör “sex gånger mer effektivt” är någonting jag försöker föreställa mig i mitt huvud. Jag tänker mig att det beror på vilken ansiktstvätt man använder och hur noga man tvättar av sig sitt smink. Jämfört med min mamma som ofta gärna tar genvägar, kör lite makeupremover på en bomullstuss och sen får det vara bra, är nog en Clarisonic mer effektiv. Kanske upp till sex gånger. Men har man andra vanor, är man redan inne i en disciplinerad (nåja) rutin som involverar ansiktstvätt, scrub och peeling så är Clarisonic troligtvis inte mer än ett dyrt komplement. Men det är bara mina egna reflektioner. Borsten måste dessutom rengöras efter varje användning och bytas ut ungefär var tredje månad vilket jag redan nu vet kommer orsaka mig lite trött panik och bacillskräck.

Nu kommer dessutom Oil of Olay ut med en egen version för en bråkdel av kostnaden om det är så att man är riktigt intresserad av att ha ytterligare en gadget i badrummet men inte vill betala upp emot två tusen (!) och med ett framtida prospekt av att dessutom köpa nytt borsthuvud ett par gånger om året.

Etiketter None

3 kommentarer till “Stora Clarisonic-inlägget”

 1. Agnes
  on Sep 22nd, 2013
  @ 4:02 pm

  Tack så mycket! Tror det är fler än jag som kommer ha glädje av det här inlägget.

 2. Ellen
  on Oct 2nd, 2013
  @ 2:12 pm

  Hej Caroline,
  vet du när the “Olay Pro-X Advanced Cleansing System” är beräknad att säljas i Sverige?
  Tack på förhand.

 3. Karin
  on Feb 1st, 2014
  @ 11:32 pm

  Upptill 6 gånger renare än manuell rengöring= borsten fungerar lite som en högtryckstvätt. Dvs vridmomentet i borsten gör att vattnet “trycks” ner mot huden och “spolar” rent i porer,linjer,rynkor.
  För att enkelt förstå detta..håll handen sträckt, fingrarna ihop (tänk att det är en panna) Mellan fingrarna blir “rynkor”.om du försöker rengöra som på vanligt vis kommer du inte komma åt mellan fingrarna/”rynkorna”. Om du i stället sätter handen under rinnande vatten, spolas “rynkorna” ur.
  Anledningen till varför clarisonic är bättre än andra konkurrerande produkter är för att den är framtagen av forskare som utgått ifrån att göra en produkt som ligger exakt i kurvan på vad huden klarar av och effektivast rengöring. Tom stråna på borsten är konstruerade på ett sätt som ska vara så skonsamt för huden som möjligt. Därför är det viktigt att du väljer rätt borsthuvud utifrån din hy för att få den optimala rengöringen. Detta har dom patent på. Väljer du en konkurrent får du antingen en produkt som rengör “bättre” men sliter mer på huden. Eller så får du en som rengör sämre.
  Kanske inte behöver nämnas att jag fullkomligt älskar min clarisonic:)

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen