Fifty Scents

Resebilagan

Los Angeles
Det enda som är tråkigt med Los Angeles är att det tar tretton timmar att flyga dit. Alltså långflygningar är verkligen inte kul. Man berövas på luft, frihet och mänsklighet. Matas och tas om hand på ett ytterst begränsat utrymme och sedan lastas man ut, sömnig och skakig.
Under den tiden gäller det att göra allt man kan för att chocka kroppen så lite som möjligt så att när den ser solens ljus igen efter över ett halvt dygn kan stå upprätt med någorlunda värdighet.
Det här brukar jag ta med mig i handbagaget:

1. Wipes. Kan inte bedyra dessa nog. Köp ett minipack med vanliga babywipes eller köp fin-wipes från något välrenommerat märke, det spelar inte så stor roll. Var bara noga med att kolla att de inte innehåller alkohol (fuska genom att se om något som slutar på -ol står som första eller andra ingrediens) eftersom alkohol torkar ut och uttorkning bjuder flygplansluften redan på.
Använd till ansikte, hals, under armar. Uppfräschning men också tvätt eftersom den torra luften i planet kan göra att ansiktet börjar överproducera fett.

2. Öronproppar. Ett måste. Lägg dem i en tom tändsticksask om du inte har något bra case.

3. Stödstrumpor och/eller mjuka, tjocka sockor. Måste erkänna att ibland orkar jag verkligen inte ens med bara tanken på stödstrumpor. Så. Jävla. Osexigt. Men vad kan jag säga? Apotekets stödstrumpor gör jobbet, alltså håller igång blodcirkulationen en aning så att man inte känner det som om man går på styltor så fort man ställer sig upp. Tjocka, mjuka strumpor gör att man känner sig aningens aningen mer bekväm när man försöker trotsa all form av anatomisk begränsning och hitta en sovställning.

4. Sample-size fuktkräm. Gärna i gelform (handla något på Kiehl’s och be att få prov på Ultra-Facial Oil Free Gel Cream) eftersom nog för att huden torkas ut men det är framför allt fukten som försvinner där uppe i luften. Be om ett sample på handkräm när du ändå är igång.

5. Lite nötter. Proteinkick mellan de, ärligt talat, ganska sorgliga matportionerna.

Själv reser jag på söndag. Och i bagaget ligger…

en liten travel-size torrschampo (den från Blow är perfekt i storlek och innehåll),
travel-size raklödder (som lätt kan ersättas med till exempel shower oil),
säkerhetsnål (alltså SÅ många grejor man kan ha en säkerhetsnål till på resan. Från att pricka en blemma som ALLTID uppstår på semestern till att justera decolletaget på en klänning eller rädda ett par byxor där knappen plötsligt är försvunnen),
pincett (hundra användningsområden även här)
liten ansiktsscrub och en liten, portionsförpackning av ansiktsmask så att ansiktet får en scrub och återfuktining ASAP efter landning.

Söndag, som sagt. Hörs från LA!

Etiketter None

2 kommentarer till “Resebilagan”

 1. sussie
  on Sep 25th, 2013
  @ 9:31 am

  hej caroline! åh asså jag är så frustrerad, har efter 22 år äntligen hittat typ den perfekta hudvårdsrutinen + produkterna för mig ( make-up remover, rengöring, syror, serum- got it all covered!) men jag kan för allt i världen inte hitta en moisturizer som passar mig. provat alla slags hypade och välbeprövade grejer, billigt som dyrt, men blir aldrig riktigt nöjd. jag har torr hy med lite fet t-zon och synliga porer.
  mitt senaste försök är en ekologisk arganolja och än så länge ser hyn jättefin ut, men sen slog det mig att jag inte har koll på om man verkligen ska använda olja helt ensam eller om man ska ha olja som ett komplement till fuktkräm. jag använder som sagt ett serum innan, men ändå – är arganoljan tillräcklig som alternativ till kräm??

  ps. alla produkterna är inhandlade hos Garden of Wisdom, en liten tant i arizona som gör miljarder olika naturliga produkter. om du inte provat GoW, gör det! helt sjukt retro hemsida dock…

  <3

 2. Victor
  on Sep 25th, 2013
  @ 7:53 pm

  Hej Caroline! Var hittar du alla gamla fina skönhetsannonser någonstans? 🙂

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen