Fifty Scents

Frågelådan: ansiktsvatten, blekhet och huvudvärksparfymer

coty
Jag är närmare 40 än 30 och är skönhetsnörd ut i fingerspetsarna förutom när det gäller dofter. På senare tid har jag dock börjat känna ett sug efter en egen doft, som definierar mig på samma sätt som klädstilen gör. Jag är inte ute efter en doftgarderob utan en enda doft som jag kan använda. Till saken hör att jag är doftkänslig, till och med så känslig att vissa dofter kan trigga ett migränanfall, Thierry Muglers Angel och Dior Poison är två typexempel på dessa migränparfymer. Det är dock svårt att exakt säga vad det är i en doft som utlöser mina anfall men ofta när det är väldigt “mycket” eller blandningar av dofter reagerar jag. Min senaste doft (nu pratar vi 10-15 år sedan) var Chanel Chance som jag trivdes oerhört bra i. Jag skulle ju kunna testa den igen men jag är mer lockad till någon mindre vanlig doft. Gillar Byredo, dofterna vet jag inget om men själva konceptet, utseende osv tilltalar mig. Min stil är kvinnlig med rockiga detaljer. På jobbet är jag mer elegant med höga klackar och på fritiden mer praktisk med gummistövlar i lekparken.

Vi kan ju börja med att utesluta den orientaliska parfymfamiljen då, låter det som. Och om du har positiva minnen från Chanel Chance kan vi kanske gissa oss till att du föredrar lätta, blommiga dofter? See by Chloé skulle kunna funka för dig eller Balenciagas Florabotanica. Vill du ha någonting mer “eget” eller “nischat” har Byredo en fin blomdoft i Inflorescence. Du skulle också, för skojs skull, kunna testa en grön parfym som Chanel No. 19 Poudré.

Min fråga till dig rör ansiktsvatten, jag känner mig lite osäker på vad de egentligen gör och har bara undantagsvis använt dem under de senaste åren, då har jag alltid haft Cliniques Acne Solution Clarifying Lotion, som fungerat lite exfolierande, vilket jag tidigare behövde. Idag exfolierar jag och använder mer återfuktande och milda produkter än tidigare och behöver inte längre samma exfoliering för att bli av med lite “skrovlighet” som jag hade innan, men skulle däremot gärna ha ett ansiktsvatten om det kunde hjälpa mot stora porer och mindre break-outs. Behöver jag ha ett ansiktsvatten? Och isåfall, har du några tips på bra ansiktsvatten för något känslig blandhy?

Ett ansiktsvattens främsta uppgift är att rena huden, som ett komplement till makeupremover eller någon annan rengöringsprodukt. Den tar bort resterna. Sedan kan den också ha ytterligare egenskaper, som att förse huden med antioxidanter eller tillföra annat bra. Ett bra ansiktsvatten bör ha i stort sett ingen alkohol vilket är ett problem eftersom så många ansiktsvatten (Cliniques inkluderat) har en stor dos uttorkande och irriterande mängd alkohol i sig. Eller mentol, för den “fräscha” känslan. Skit i fräsch mentolkänsla. Kör Apotekets oparfymerade, alkoholfria. MACs Lightful Softening Lotion är också bra. Eller MD Formulations Moisture Defense Antioxidant Spray.

Jag har följt bloggen en lång tid tillbaka och vet att du skyr solen och är vackert blek året runt. Jag däremot är farligt förtjust i sol och har levt i Australien en längre tid. Solbrännan har resulterat i att jag har sminkat mig naturligt med endast mascara, rouge och lätt bronzingpuder. Nu är jag dock tillbaka i Sverige och försöker vänja mig vid att min hy blivit blekare. Jag har bestämt mig för att “embrace’ blekheten och funderar kring hur jag ska göra det på bästa vis! Jag är väldigt nyfiken på dina tips och trix för att se blek och fräsch ut? Jag passar tyvärr inte alls i röda toner på exempelvis rouge eller läppstift.

Det låter fantastiskt med Australien-boende och naturlig sminkning. Det borde väl inte vara några problem för dig att fortsätta på vinnarkonceptet men att kanske bara gå ned några grader i bronzernyansen? Och rött är ju inte det enda läppstift som passar en bleknos. Själv föredrar jag korall eller rosa nyanser på läpparna. Du kan också börja experimentera med att highlighta andra saker i ansiktet. Tänker mig att kinderna varit i fokus om du kört på bronzer och rouge mycket, men nu kanske du kan gå över till att kasta lite ljus på till exempel ögonbryn? Och läppar då. Och där finns ju ett bra knep om man vill ha läppstift men är obekväm med starka färger och det är ju att köpa “sheer” läppstift. Du hittar fina, naturliga sådana hos Laura Mercier och Bobbi Brown till exempel. Läppglans är ju också alltid ett alternativ.

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen