Fifty Scents

Frågelådan: klassiskt rött, skönhet i skrift och italienska tvålar som doftar medelhav

dessin_de_rene_gruau_pour_roug_-_image_source_-_d011216_email1

Jag är på jakt efter det ultimata “klassiskt” röda läppstiftet. Jag köpte för några veckor sedan ett läppstift från Sephora i nyansen “Hot tango” som jag ändå gillar. Det drar inte mot orange som jag upplever att en del röda läppstift gör, något som inte passar min hudton (ljus, mörkblont/råttfärgat hår). Dock har jag svårt att komma över att hylsan i mitt tycke är så otroligt ful! Jag vill att mitt röda läppstift ska andas lyx. Klänningar med låg skärning i ryggen och hår i tjusiga vågor. Tung parfym, cigaretter och champange i coupe. Jag undrar nu om du vet var jag hitta mitt perfekta läppstift?

Vänd dig genast och så graciöst som möjligt till Dior. Glöm inte sidenhandskarna. Deras 844 Trafalgar är väl själva sinnesbilden av franska couture-läppar. Pour moi? Mais oui.
Här får du ännu fler goda nyheter: Dior har uppdaterat sina läppstift och kommit ut med inte mindre än 32 nya nyanser. Nummer #999 var det första, röda läppstiftet i kollektionen och skapades utifrån en av nyanserna på en av coutureklänningarna monsieur Dior visade upp 1947. Då hette den #9. Nu har den återuppstått för tredje gången och heter därför #999 Dior. Det blir inte mer klassiskt rött än så.

Jag undrar vart du har lärt dig så mycket om dessa ämnen? När det kommer till rengöring och olika bra ämnen för huden t.ex. Tips på någon bra bok? Hemsida?

Min CV börjar med en mamma som är apotekare, en pappa som är skeptiker och en egen historia av acne. Mammas kemistkunskaper, pappas allmänna humbug-attityd mot allt som andas lyx och mina egna hudproblem skapade tidigt ett intresse för inte bara den trista delen av skönhet, nämligen hur huden funkar, utan sammanföll också med mitt andra stora intresse nämligen film och tv. Så å ena sidan den rent medicinska aspekten, å andra sidan den popkulturella.
Några bra böcker i ämnet är till exempel…

Beauty ImaginedGeoffrey Jones. En rätt krass bok om själva skönhetsindustrin, alla pengar som ligger bakom och komplexen och drömmarna som skapas. Älskar den. Perspektivet är bra och nyttigt för alla som är någorlunda intresserade av skönhetsvärlden.

Bobbi Brown Make Up Manual Bobbi Brown. En rakt-på-sak-bok som lär ut makeup från grunden på ett bra, enkelt och varmt sätt. Inget elittänkande här inte. Mer “hur fixar jag till mig bäst på fem minuter innan jag måste springa till tunnelbanan”.

The Original Beauty BiblePaula Begoun.  Täcker det mesta från akne till hårda fotsulor. Varvar praktiska svar med längre utläggningar om varför det faktiskt inte går att reparera kluvna hårtoppar vad än reklamkampanjerna påstår.

Nylon PrettyFiorella Valdesolo. Inte en skönhetsbok per se men en fin och rolig inspirationskälla som snyggt, enkelt och coolt visar vad makeup faktiskt kan göra nämligen förstärka identiteten. Sidorna är indelade efter stilförebilder i kronologisk ordning, och hur deras stil översätts till makeup av idag.

Tänker fråga om du har någon personlig favorit/åsikt om fast handtvål? Eller fast tvål över huvudtaget?
Älskar tvål. Älskar handtvål. Ger det ofta i present till folk. Älskar dessa fina, trepack från franska, anrika Rancé. Finns på Insanto i Stockholm. Älskar tvålarna som luktar ormbunke från Penhaligon’s. Älskar tvålarna från italienska Nesti Dante (finns på Åhléns) som doftar medelhav och cypresser.

Etiketter None

5 kommentarer till “Frågelådan: klassiskt rött, skönhet i skrift och italienska tvålar som doftar medelhav”

 1. Emma
  on Oct 5th, 2013
  @ 6:09 pm

  Hej Caroline,
  vilka produkter rekommenderar du från de franska apoteken?

 2. emma
  on Oct 5th, 2013
  @ 10:29 pm

  Hej, jag är på jakt efter en parfym m nejlikatoner i. Tips?

 3. Caroline Hainer
  on Oct 6th, 2013
  @ 6:40 pm

  Emma!
  Köp Bioderma, världens bästa makeupborttagare!

  emma!
  Förutom (dyra) klassikern Bellodgia från Caron så prova denna: http://eleven.se/dolce-gabbana-parfum-edt-14129.html

 4. Annika
  on Oct 6th, 2013
  @ 10:50 pm

  Hejsan!

  Först och främst, tack för en fantastiskt välskriven, informativ och intressant blogg! Jag är 19 år och har i ett par år nu bara doftat av D&Gs Tarot 3 L´Imperatrice, som jag tycker om hur mycket som helst och, faktiskt, ofta även får komplimanger för så jag antar att den landar bra på min hud eller vad man säger. Men, jag skulle vilja ha ett alternativ till den, som ju känns väldigt vardag nuförtiden. Har du någon idé på en liknande doft som ändå är lite annorlunda?

 5. Malin
  on Oct 7th, 2013
  @ 6:57 pm

  Hej Caroline!
  Jag bär Balenciaga Paris i stort sett varje dag och älskar den till döds, men vill ha tag på en tyngre doft för de där kvällarna då man bara vill dofta mörkt och kraftigt.

  Viol är alltså storfavoriten men varken L’Heure Bleue, Insolence eller Angel funkar på mig (Angel luktar tigerbalsam på min kropp!) och jag börjar ta slut på idéer om var jag ska börja leta. Lakrits är en annan doft jag tycker mycket om.
  Bar Shalimar titt som tätt förut men har tröttnat helt och är mer intresserad av att hitta en kraftig och mörk blommig doft.
  Har du något tips på vart jag ska börja leta?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen