Fifty Scents

Cowshed – från engelska vischan till ditt badrum

cowshed-body-lotions

Goda nyheter för alla doftberoende anglofiler där ute! Brittiska Cowshed har kommit till Sverige. “Vi anser fortfarande att det finns få saker i livet som är bättre än en engelsk lantlig trädgård” är budskapet som möter besökaren på deras hemsida. Jag är givetvis inte sen att hålla med, jag älskar fin lavendel och blygsamma rosor as much as the next girl (förlåt anglicismer, är i LA för tillfället) och har en speciell plats i mitt hjärta för märken som uppvisar lite humor. Som Cowshed gör genom att kategorisera sina produkter efter “mood”, alltså humör. Är jag tjurig, trött, lat, vild eller faktiskt sugen på lite rajtan tajtan?
Detta, tycker jag, är ett uppfriskande sätt att använda sig av aromaterapitankarna om att doft kan påverka humöret (vilket det givetvis kan. Tänk på doften av en nybakad kanelbulle och gör det nu) utan att för den sakens skull hävda dess absoluta vetenskap utan snarare leka med tanken. Lavendel för att stilla sinnet efter en jäktig dag, och lite kryddig ros för de kvällar man känner sig sådär lite extra allt.
Cowshed går också 360 grader och erbjuder lotion och olika former av shower gels i samma serie men också parfymoljor och doftljus vilket gör tanken om att omge sig av en speciell doft, för ett speciellt ändamål, mer seriös. Essentiella oljor och en hyfsat ekologisk-men-inte-hela-vägen gör att dofterna är riktigt bra, inte för syntetiska i känslan och heller inte för starka eller uppenbara. Att märket också är hippa (jo men faktiskt) hotellkedjan SoHo Houses officiella gör det inte sämre.

Etiketter:

En kommentar till “Cowshed – från engelska vischan till ditt badrum”

 1. EmoBoost
  on Oct 8th, 2013
  @ 10:33 pm

  Hej kära Caroline! I love you!
  Nu till min fråga. Jag älskar geleyeliner, men avskyr när den blir kakig och stel. Men! För en tid sedan fick jag höra av en makeupartist att ett bra trick för att återställa konsistensen på sin geleyeliner när den liksom torkat ihop är att antingen gröpa ur den ur sin burk, spatla upp i en sked och hålla en tändare under så att den smälter, sedan hälla tillbaka den ner i den rengjorda orginalburken och låta stelna. Alternativt köra hela burken i micron på låg effekt tills formulan smält och sedan låta stelna. Nå, allting gott so far. Häromdagen var jag dock på Bobbi Brown och pratade med en tjej som jobbade där. Skulle handla mig en ny mycket snygg lila geleyeliner och frågade henne då om detta jag hört. Hon blev närmast chockad och sa att det är absolut inte en bra idé “med tanke på bakterierna”. Skamset lommade jag hem och och funderade på saken. Kan du berätta hur detta funkar? Är det helt förkastligt att smälta ner produkter på detta sätt? Eller är det ett smart drag som förlänger hållbarheten?

  Tack på förhand och tack för dina smarta, inspirerande och insiktsfulla texter.
  Kram http://emoboost.blogspot.se/

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen