Fifty Scents

Frågelådan: geleyeliner, sömnproblem och tunga violer

vintage-guerlain-ad

Jag älskar geleyeliner, men avskyr när den blir kakig och stel. Men! För en tid sedan fick jag höra av en makeupartist att ett bra trick för att återställa konsistensen på sin geleyeliner när den liksom torkat ihop är att antingen gröpa ur den ur sin burk, spatla upp i en sked och hålla en tändare under så att den smälter, sedan hälla tillbaka den ner i den rengjorda orginalburken och låta stelna. Alternativt köra hela burken i micron på låg effekt tills formulan smält och sedan låta stelna. Nå, allting gott so far. Häromdagen var jag dock på Bobbi Brown och pratade med en tjej som jobbade där. Skulle handla mig en ny mycket snygg lila geleyeliner och frågade henne då om detta jag hört. Hon blev närmast chockad och sa att det är absolut inte en bra idé “med tanke på bakterierna”. Skamset lommade jag hem och och funderade på saken. Kan du berätta hur detta funkar? Är det helt förkastligt att smälta ner produkter på detta sätt? Eller är det ett smart drag som förlänger hållbarheten?

Förkastligt är det väl inte men väl onödigt? Med tanke på allt tidskrävande jobb du måste lägga ned. Prova att lägga den på elementet hemma en liten stund, eller investera i en bra geleyeliner som inte torkar. MACs Fluidline är legendarisk.

En doft för att somna och sova gott om natten-finns den? Jag har testat hela min samling, även Etro Heliotrope som jag fick tips om utan effekt. Ditt tips?

Standardtipset vad gäller avslappnande dofter är lavendel. Men själv tycker jag att doften av gröna örter kan ha en ännu mer lugnande effekt. Det kan bero på associationerna till trevliga middagar som får ta tid, en doft av utlandsresor och allt sånt men jag tycker murrigt, mörkgröna dofter stillar kvällsstunden. Tänker mig också att du inte ska hänga upp din avslappning på enbart en doft utan skapa en liten ritual kring sänggåendet där doften mycket väl kan ingå men inte utesluta annat. Ett bad med tallbarsdoftande badskum (brukar finnas på närmaste ICA) skulle kunna börja det hela, ett doftljus med gröna örter vara nästa steg och sen kanske lavendeldoft på kudden medan du till exempel gör en avslappningsövning.

Jag bär Balenciaga Paris i stort sett varje dag och älskar den till döds, men vill ha tag på en tyngre doft för de där kvällarna då man bara vill dofta mörkt och kraftigt. Viol är alltså storfavoriten men varken L’Heure Bleue, Insolence eller Angel funkar på mig (Angel luktar tigerbalsam på min kropp!) och jag börjar ta slut på idéer om var jag ska börja leta. Lakrits är en annan doft jag tycker mycket om. Bar Shalimar titt som tätt förut men har tröttnat helt och är mer intresserad av att hitta en kraftig och mörk blommig doft. Har du något tips på vart jag ska börja leta?

Aprés L’Ondée? Som L’Heure Bleue men med lite mer drag i. J’Aime la Nuit från La Perla har Shalimar Light-drag. Även Sensuous Noir från Estée Lauder.

Etiketter None

4 kommentarer till “Frågelådan: geleyeliner, sömnproblem och tunga violer”

 1. Karin
  on Oct 13th, 2013
  @ 2:46 pm

  Tips på doft att somna gott till! Testa Lushs duschgele Tramp. Finns att beställa från hemsidan och luktar murrigt och grönt. Helt underbar. Annars kanske Lushs Karma kan fungera, finns som tvål, body lotion och shampoo tror jag.

 2. Sanna
  on Oct 13th, 2013
  @ 8:56 pm

  Måste flika in ang violdoftsfrågan: Genie de bois från Keiko Mecheri! väldigt fin, upplever den som en lite tyngre, mörkare violdoft, . Och lipstick rose från Fredric Malle som känns väldigt festlig men den drar förstås lite mer åt godishållet. Åh viol är lurigt, ibland helt fantastiskt och ibland helt fel.

 3. Lotta
  on Oct 15th, 2013
  @ 11:23 pm

  Tips på kvällsdoft är Annick Goutals Nuit Etoilée. Lugnande, mysig och inte för mycket.

 4. Sara
  on Oct 18th, 2013
  @ 6:46 pm

  Tips på somna gott-doft: Kenzo Jungle l’Elephant. Kanske inte för alla men jag tycker att den känns trygg på något sätt.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen