Fifty Scents

Drömmen om skogen, trädet, hemmet

05_Chanel-Les-Exclusifs-Sycomore_Knock-on-wood

Egentligen är det väl lite orättvist att skriva om en produkt som inte går att köpa i Sverige. Men ni läsare är väl en berest skara? Jag tänker mig att ni flänger runt i Europa titt som tätt och under någon av dessa resor kanske ni känner för att låta doftsinnet flyta iväg till en lummig skogsglänta full av nobla, i det närmaste aristokratiska gröna, rakryggade vetivertgräset. Prova Sycomore från Chanels lyxkollektion Les Exclusif. Den är dyr, kostar över tusen spänn men har imponerande “lasting power”, alltså den stannar kvar på huden länge, den är oerhört vacker, ytterst unisex och tilltalar, med största säkerhet, i stort sett alla.

Den mest dominanta doftnoten är vetivert, den där buskiga, gröna gräsbusken man så ofta ser “utomlands”. Den doftar mossigt, jordigt och enligt Bhagavad-gita ska man utöva yoga på vertivertgräs. Det är lugnande och ytterst jordnära. Sycomore är uppbyggd kring förstklassig vertivert, det är dess själva hjärta. Och runt omkring gräset dansar sandalträ, cypresser och enbär i en fruktsam, grön dans. Själv tycker jag att det finns med bark och nöt i blandningen också men det är nog en högst subjektiv fantasi, jag älskar dofter som framkallar bilder av milda, förlåtande, susande skogar. Som liten drömde jag om att få vara en ekorre i Det susar i säven-skogen, och bo i ett litet hål högt uppe i ett träd. Det drömmer jag väl fortfarande om, i viss mån. Det känns som det ultimata lugnet. Och Sycomore tar mig dit.

Etiketter None

4 kommentarer till “Drömmen om skogen, trädet, hemmet”

 1. Amanda
  on Oct 19th, 2013
  @ 12:29 am

  Åh vad bra det låter! Och förresten så älskar jag din blogg. Den är bäst!

 2. Ida
  on Oct 19th, 2013
  @ 2:38 pm

  Hej! Söker en parfym som är så lika Ralph Lauren’s “Hot” som det bara går. Den utgick för några år sedan och jag sörjer den än idag. Jag gillar den där lite tobaksaktiga men ändå citrusfruktiga blandningen!
  Kram ida

 3. Vendela
  on Oct 20th, 2013
  @ 1:03 pm

  Låter ju helt fantastiskt. Vet du om den kommer säljas över vanlig skönhetsdisk -typ Gallerie LaFayette- eller är det en specialkollektion för Chanelbutikerna? Jag bor i Bordeaux och har noterat att priserna på deras produkter här är billigare än hemma. Win! Läste din bok i somras, tyckte att den var så bra att jag efter några kapitel började highlighta citat och markerade favoritstycken. Händer ytterst sällan. Bär fortfarande med mig den inombords och ser fram emot en eventuell fortsättning.

 4. Sima
  on Nov 3rd, 2013
  @ 10:47 pm

  Herlighet, om jeg bare hadde råd. Den er helt fantastisk! Elsker når du skriver om duft.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen