Fifty Scents

Bobbi, dear

KH_Old_Hollywood_CMYK_rev

Gamla Hollywoodikoner från “old Hollywood”-eran (som till stil och ikoner sett sträcker sig från 30- till 60-talet) är på något sätt alltid närvarande. Chanel No. 5 tar ännu en gång upp Marilyn Monroe i en kommande reklamkampanj för parfymen (hennes berömda uttalande om att hon inte sover i annat än “ett par droppar Chanel No.5” gör henne till parfymens inofficiella symbol).

Intressant att notera är att Dior också claimat henne i en reklamfilm för J’Adore. En reklamfilm som för övrigt också helt förlitar sig på “old Hollywood” och den eviga, klassiska glamouren hos filmgudinnor som Grace Kelly, Audrey Hepburn, Greta Garbo och de andra.

Även Bobbi Brown tycker på gamla tiders glans och släpper under november månad makeupkollektionen Old Hollywood. Men till skillnad från de andra märkena så låter hon sitt officiella ansikte Kate Holmes signalera det klassiska istället för att återanvända någon av de gamla, förhandsgodkända ikonerna. För vad har ikonerna egentligen gemensamt? Är det inte vi, som popkulturella konsumenter, som gett dem en gemensam stil? Är det eyelinern och de röda läpparna? Annars ter sig ju tex Greta Garbos stil som hyfsat långt ifrån, säg, Monroes. Skulle jag säga.

I vilket fall som helst är de fortfarande kvar hos oss, och fortsätter att manifestera vår syn på glamour. Inte mig emot, vad är mer glamouröst än Hollywoods gyllene era? Go eyeliner, go.

Old_Hollywood_Eye_Palette_Global_FH13_RGB

Bobbi Brown, Old Hollywood Eye Palette (limited edition). Pris 1000 kr.

Etiketter:

4 kommentarer till “Bobbi, dear”

 1. agnes
  on Oct 30th, 2013
  @ 1:01 pm

  Hej,

  tack för en superblogg! Har en liten fundering som jag tänkte att du kanske har koll på. Jag har en ganska oren hud med problem med blemmor och pormaskar som kommer i skov. Efter tips i ditt kommentarsfält har jag nu beställt ett helt kit från märket md formulations. Det jag nu funderar på är om man bör göra en porrengöring på salong innan jag kör igång med produkterna? Jag är student och en salongsbehandling är ju verkligen inte billig, men samtidigt vill jag ju ge produkterna en så bra chans som möjligt att fungera när jag nu lagt så mycket pengar på dem.

  Md formulations innehåller aha-syror, och om du nu anser att jag borde gå till salong, tycker du jag ska göra en “manuell” prorrengöring eller en med fokus på aha-syror?

  tack du allmäktiga skönhetsorakel!

  Agnes

 2. Emma
  on Oct 31st, 2013
  @ 1:18 pm

  Har på senare tid blivit trött på min parfymgarderob och haft tankarna på ett nytt tillskott lite i bakhuvudet under en längre tid. Började googla efter lite nya parfymer som skulle lukta sådär som jag burkar tycka om – fräscht, lätt, lite fruktigt – och fick ihop en lång lista. Åkte till Kicks och provluktade och fastnade lite smått för Chloé by Chloé och Vent Vert från Balmain, men eftersom att jag inte kunde få med mig några prover (ska inte t.ex. Kicks kunna erbjuda det??) gick jag därifrån tomhänt. Googlandet fortsatte hemma och det slutade med att jag beställde hem lite Jo Malone-samples från eBay samt ett prov av Byredos Chembur. Efter att ha toksniffat på Chembur känner jag att jag kanske inte alls tycker om de där fräscha, lätta dofterna längre. Jag vill ha något mer, något annorlunda, en signatur! Vill jag kanske ha något orientaliskt? Träigt? Skogigt? Efter att ha hört mycket bra om Sensuous från Estée Lauder sprayade jag på handleden och blev genast besviken, där kom ju det där som jag inte gillade igen, samma sak med Sensuous Nude. Efter att jag kollat upp doftnoterna hittade jag ingenting som jag kunde identifiera som det jag inte tycker om, men jag får lite associationer till D&G the one eller kanske vanilj av något slag (vilket jag avskyr i parfym)? Vad kan det vara? Av Jo Malone gillar jag många, men Chembur slår högre, det negativa med den är ju bara att den stannar kvar i typ två sekunder innan den är ett minne blott. Kan du ge mig några tips på vad jag ska leta efter, och kanske på vad jag ska undvika?

 3. Frances
  on Nov 1st, 2013
  @ 4:27 pm

  Okej Fifty, har du något tips på en bra rougeborste? Jag är ute efter en som inte ger ett så skarpt resultat, vill ej likna en påskkärring (vet dock att mycket hänger på appliceringstekniken, så det får du gärna skriva en rad om också).
  Tack för en mycket bra blogg!

 4. Jibril
  on Nov 7th, 2013
  @ 9:55 am

  Hej! Har en fråga om läppstift. Precis inhandlat ett plommon/rött läppstift från makeup forever, men fan, hur får man det att sitta på hela läpparna? Får liksom ingen färg på innersta delen av läppen och det ser ut som att jag går runt med en ljus ring längst in mot munnen.. Hur gör man?!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen