Fifty Scents

Frågelådan: arbetskamrater, fräscht och SOS-hjälp

tumblr_m0e0zcMPy51r4xgsuo1_400
Har du något tips på en parfym som är en vuxenversion av Escada-dofterna, du vet de där lite flickiga och fruktiga dofterna. Jag är 26år och har aldrig “växt ur” det stadiet, jag tycker helt enkelt att fruktigt och sött luktar gott och är lite ovan med pudriga och kryddiga tyngre parfymer. Har fått en del kommentarer på jobbet om att jag har “för unga” och barnsliga parfymer.

Att byta arbetskamrater är inget alternativ förstår jag? Kanske kunde du prova Lanvins olika Me/Marry Me-versioner. De är rätt fruktiga. Mycket röda bär i dem. Eller Viktor & Rolfs Flowerbomb.

Jag vänder mig till dig då jag är på jakt efter en ny doft. Jag är (jobbigt) kräsen när det kommer till parfym och har därför burit samma alldeles för länge. Jag tycker om fräscha och lätta dofter såsom Clean, Dolche&Gabbana – Rose the one och Armani – Acqua Di Gioa Eau Fraiche. Nu vill jag hitta någonting nytt och som helst inte hör till Kicks top 10 favoriter.

Jag tycker förstås inte att det är ett problem att du burit en doft för länge. Kanske kunde du tänka på det som att du har en signaturdoft? Men visst, är du trött på dem så är det väl dags för en ny och spontant tänker jag någon av Chanel Chance-dofterna, de finns i “fraiche”-versioner också.

Vad ska man göra när man ska på sitt ex bröllop och bara några dagar innan får tre finnar likt orions bälte mitt i pannan? Finns det något akutknep eller är det bara att hoppas att concealern gör jobbet och se till att sitta i smickrande ljus hela middagen?

Nu ber jag om ursäkt att mitt svar kommer alldeles för sent men jag ber att få dela med mig av Sonya Dakars (jag befinner mig i Beverly Hills just nu, trots allt) knep: rengör finnen med en bomullstuss som du låtit dra i citronsaft och vitvinsvinäger. Vira in en isbit i en näsduk eller en tunn handduk och tryck mot finnen i en eller två minuter för att minska svullnaden. (Du kan ta lite pauser mellan trycken, det behöver inte vara två minuter i streck). Sedan stryker du på en liten hemmagjord tinktur bestående av 1 matsked torrjäst och en 1/2 matsked mjölk. Applicera på finnen över natten och tvätta bort på morgonen. Laktosen i mjölken reducerar inflammationen i huden och jästen dödar bakterierna. Om du behöver så upprepa proceduren tills finnen försvinner.

Etiketter None

3 kommentarer till “Frågelådan: arbetskamrater, fräscht och SOS-hjälp”

 1. Frida
  on Nov 3rd, 2013
  @ 2:23 pm

  Hei! Og tusen takk for en kjempefin blogg, den er såå inspirerende å lese. Litt på grunn av denne bloggen har jeg bestemt meg for å kjøpe en ny parfyme, for første gang på fem år. Den siste jeg hadde var Diesel-Fuel for life og så har jeg brukt Stella Mccartneys “in two”. Synes det er vanskelig å beskrive lukter, men jeg har lyst på noe som minner om Fuel for life. Har tenkt litt på Margielas Replica Funfair evening, men du har kanskje noen bedre anbefalinger? På forhånd takk!

 2. filippa
  on Nov 3rd, 2013
  @ 2:44 pm

  vad tror du om sånt här? http://dermastore.se/peeling/salicylsyra-peeling-tea-tree-olja-gr%C3%B6nt-te känns lite läskigt att göra själv men är ändå sugen på att pröva på min acnerygg.

 3. kattis
  on Nov 6th, 2013
  @ 12:09 pm

  Hej Caroline

  Är man intresserad av dofter kommer man förr eller senare in på fabrikatet Serge Lutens. Och kanske främst doften Daim Blond. Dina erfarenheter av denna herre/hans parfymer?

  p.s. Hang in there

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen