Fifty Scents

Säg hej till Terry

98870_by-terry-light-expert-perfecting-foundation-brush-1382555834-492
Äntligen, får man väl lov att säga. Nu finns By Terry i Sverige, närmare bestämt på NK och för den som inte är bekant med märket kan ju nämnas att Terry de Gunzburg tillverkade Touche Èclat. Hon är därmed en levande legend såklart och vet precis vad hon gör. Så precis att hon döpt en av sina parfymer till “Parti pris“, som kan översättas till “Mitt beslut” ungefär.
Hennes närmaste släktingar i makeupväg är väl, tycker jag, Laura Mercier (fransyska även hon). Fokus på foundations, lystergivande produkter och allt som har med hudunderlag att göra. Franskt, oväntat funktionellt, många gånger rosdoftande och med den där subtila touchen av Sydeuropa. Vet inte vad det är men jag tycker mig se det i de små sakerna som typsnitten på produkterna och den alltid så närvarande doften man envisas med att blanda in i alla möjliga skönhetsprodukter. Så även här.
By Terrys bästsäljare är, av någon anledning, det rosendoftande Baume de Rose som är By Terrys egen Eight Hour Cream kan man säga. En rosendoftande vaselinprodukt för läppar och nagelband. Skiljer sig inte nämnvärt från Rosebud Salve tycker jag. Istället borde man fokusera på hennes underbara foundations och concealers. Mjuka konsistenser med underbar finish. Hennes puder är också outstanding och lämnar en nästan talkliknande känsla. Och alla som fått talk på ett finger eller strukit talk på en hand eller under en arm vet hur oerhört len huden blir.
Mascaran ger oväntad precis definition och ögonpennorna sitter så galet fast och länge. Så varför handla en burk vaselin, oavsett väldoften, när By Terry erbjuder så mycket mer. Faktiskt en hel makeupgarderob, av toppkvalitet.

Etiketter None

6 kommentarer till “Säg hej till Terry”

 1. Sofie
  on Nov 16th, 2013
  @ 2:30 pm

  Hej,
  du skrev en gång om någon slags ansiktslotion, uttorkande? Mot acne. Att du använde den mot finnar så var de borta dagen efter. Eller minns jag fel? Vilken var det? Du länkade till in internet-shop tror jag…

 2. Maria
  on Nov 16th, 2013
  @ 4:21 pm

  Åh nej vad jätteroligt, jag älskar dofter från Terry de Gunzburg men har bara haft möjlighet att köpa dem när jag är i Hamburg vilket är lite tråkigt, min favorit därifrån är fikondoften Flagrant Delice och den tunga Ombre Mercure.

 3. Mia
  on Nov 17th, 2013
  @ 7:13 pm

  Älskar din blogg! Har en parfymfråga; jag älskar Estee Lauder Private Collection Tuberose Gardenia, och undrar om du vet om någon liknande doft, för variationens skull?

 4. Louise
  on Nov 18th, 2013
  @ 1:21 am

  Vad roligt för Swe! Har använt By Terry s concealer och läppstift i flera år nu och de är fantastiskt bra. När parfymerna lanserades 2012 fick jag några prover och blev förälskad i ‘Ombre Mercure’ och jag har nog aldrig fått så många komplimanger för en doft. Tips att testa den således!

 5. Ida
  on Nov 19th, 2013
  @ 12:35 pm

  Kära frågelåda,
  mitt parfymliv har gått från Escadas Magnetism till Clean Warm Cotton, Narciso Rodriguez for her musc collection till Stella McCartney Lily och Byredos Bal D’Afrique. Vad är mitt nästa passande parfyminvestering? Har luktat på Chanel Chance (den gröna) och Marc Jacobs Bang men är så kräsen.
  Tack för världens bästa frågelåda.

 6. Hilda
  on Nov 21st, 2013
  @ 7:51 am

  får man önska repris på förra årets inlägg med julklappstips?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen