Fifty Scents

Till skimmerskuggornas försvar

mac-eyeshadow-all-that-glitters-en
Jag vet, det är lättare med matt ögonskugga. Ser naturligare ut. Glitter, skimmer och skit ser billigt ut, ser i värsta fall glansigt ut. Och det är i regel så att “billiga märken” erbjuder mer skimmer och glitter än “dyrare”.

Men här vill jag ställa mig upp till skimmerskuggornas försvar. En bra skimmerskugga har inte glittret som största usp utan tillför en dimension till ögat. Hjälper till att skapa ögat, forma det. Att ha skimmer utesluter inte matta ögonskuggor, jag ser dem som ett komplement där den neutrala eller matta skuggan ger färgen medan skimmerskuggan ger djupet. Själv använder jag oftast båda. Matt på ögonlocket och globlinjen. Skimmer närmast fransarna. Det är ju faktiskt så att skimret reflekterar sljus och ger därmed ögat lite mer än bara färg. Som matta skuggor.

Gör så här.

1. Leta efter en med skimmer, inte glitter. Ju mindre glittrande partiklar desto bättre. Bobbi Brown, Benefit, MAC och Armani leder ligan)

2. Använd en neutral bas. Leta efter färger som heter saker i stil med taupe, beige, tan. Eller varför inte en grå. Än en gång är Bobbi Brown, Armani och MAC bra ställen att vända sig till. Och Jane Iredales Tapue håller måttet och passar i stort sett alla.

3. Överdriv inte. Se skimret som en highlighter, något du använder för att skulptera. Skimmerskuggans uppgift är att skänka dimension och djup. Du behöver bara arbeta in lite grann för full effekt. Var bara noga med var du lägger skuggan – nära fransen är en bra hållpunkt.

Etiketter None

En kommentar till “Till skimmerskuggornas försvar”

  1. m
    on Nov 28th, 2013
    @ 9:59 pm

    Ååååååh nej! Känner nu att jag är helt bortom flötet. Är skimmerskuggor “ute” (trots alla kedjors billiga supersålda skimmerskuggor)?
    Det hade jag ingen aning om. Försvara den matta (oskimriga/oglittriga) skuggan tack! Detta verkar va något nytt för mig. /mvh nyfiken och glad

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen