Fifty Scents

Concealerdagar

ClarinsInstantConcealer1

Nä hörni, jag är väl inte på topp i dessa dagar. Det kan jag inte påstå. Det handlar i mångt och mycket om överlevnad just nu om jag ska vara ärlig och jag är för det mesta ärlig. Jag försöker.

I makeupväg översätts tillståndet till concealer. Det man använder för att dölja det värsta, släta ut det som är fel. Tecknen på att allt inte står rätt till, som ringar under ögonen, blemmor och annat som vittnar om att man inte orkar, inte bryr sig, inte kan. Just nu.

Concealerdagarna. De dyker ju upp ibland. När man drabbas av förkylning till exempel, eller dagarna innan då allting går på halvfart och föraningen om att förkylningens utblomning är på ingång. När sömnen inte fungerar som den ska. När stressen knackar på och sedan knackar starkare och starkare tills den får komma in och ta över allt.

Och så finns den andra sortens concealerdagar. De när själen är trasig och kroppen rasar med den. Där allting maskeras. Känslorna med medicin och ansiktet med concealer.

Så är det för mig nu. Clarins Instant Concealer står där på sminkbordet som en påminnelse om sakernas tillstånd. Om att nu är concealerdagarna här. Jag håller mig inne, jag klär mig varmt. Jag försöker att skriva på min bok, glädjas åt att det finns folk som vill läsa det jag skriver. Tacksam för jobbförfrågningarna som ramlar in, tacksam för läsarbreven och bloggmailen som dyker upp.
Men känner mig ändå tom i ett darrande skal som är min alltmer grånande kropp. Concealer är ju faktiskt bara, ordagrant, någonting som döljer. Det som finns därunder, det äkta, måste man för eller senare läka. Inte bara dölja.

Etiketter None

7 kommentarer till “Concealerdagar”

 1. Lotta
  on Dec 28th, 2013
  @ 10:09 pm

  Vi har nog alla våra ups and downs. Livet är svart, vitt och ibland grått. Lite concealer under resans gång ska inte förringas. Heja dig och kram.

 2. Annie
  on Dec 28th, 2013
  @ 10:35 pm

  När jag var 19 jobbade jag i England. Läste på lunchrasten helgbilagans stora skönhetsspecial. Minns fortfarande det stora uppslaget om concealer och hur det var “a single girls best friend”. Jag fattade det inte alls. Nu är jag 35 och fattar lite mer tror jag. Concealer är verkligen alla girls best friend. Jag har tyvärr bara hittat en higlighterpenna som passar. Men mörka ringar rår den på! Loreal truematch! Touche eclat har inget att komma med här.

 3. Frida
  on Dec 28th, 2013
  @ 11:56 pm

  Nu känns som ett bra tillfälle att säga vad jag alltid tänker när jag läser din blogg: det är en fröjd att läsa inlägg från någon som är så smart, kunnig, rolig och välformulerad som du. Din blogg är en favorit och jag hoppas du mår bättre snart.

 4. Pex
  on Dec 29th, 2013
  @ 2:34 am

  Vill skicka en styrkekram för att du berättar när det är tungt.

 5. Sanna
  on Dec 30th, 2013
  @ 11:00 am

  Kram på dig. Hoppas det vänder snart.

 6. Hej
  on Dec 31st, 2013
  @ 3:06 am

  <3 <3 <3

 7. Kristin
  on Jan 17th, 2014
  @ 9:12 pm

  Men åh – hoppas du mår bättre. Du är ju ett av mina bästa, mest insatta, välskrivna och vuxna intellektuella skönhetsalibin, som är så himla trevligt att läsa och ofta ger så himla himla bra tips. Till exempel köpte jag för över ett år sedan Shiseidos foaming cleanser efter att ha läst om den i din blogg och jag tänker VARJE GÅNG på att “man behöver bara en liten ärta”. Det räckte över ett år. Herregud. Vilken PPA. Kram och tack.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen