Fifty Scents

Det här med mascara (på förekommen anledning)

Eyeko_Skinny_Brush_Mascara_LSJag funderar lite på det här med mascara. Tidigare har jag för det mesta använt svart men sedan hittade jag den bruna. Nu har jag skippat själva mascaran på vardagen och bär det bara till fest. Är sugen på nåt lite mer speciellt. Har blågrå ögon, finns det nån annan färg som passar just mig?

Älskar hur du tänker! Svart mascara är långt ifrån en självklarhet tycker jag. Tvärtom så kan en brun eller grå (tips!) mascara göra mer för ögonen många gånger. Svart är vad det är – en skarp markör. Som grönögd välkomnar jag lila och plomminfärgade mascaror. Du som har blågrå ögon borde definitivt prova mörkblå mascara. Prova i kombination med bruna, kopparfärgad eller greige ögonskugga. Boom!

Här är mina bästa tips:
1. Du behöver inte använda färgad mascara på hela fransraden. Kör svart eller brun mascara och blanda upp med lite färgad mascara, som mörkblå (gorgeous!) eller plommon på de yttre fransarna. Extra fin effekt får du om du böjer fransarna först.
2. Kör du på färgad mascara – och varför inte – så håll resten av ögonmakeupen ganska enkel för bästa effekt. En neutral skugga, beige, greige, brun och så vidare. Gärna en matt skugga som inte stjäl så mycket uppmärksamhet. Matcha aldrig färgen på mascaran med samma färg på ögonskuggan. Nej. Bara nej.
3. Färgad mascara och (svart eller mörk) eyeliner är goda vänner. Trivs i varandras sällskap och, som alltid med riktigt fin vänskap, så tar de fram det bästa hos varandra. Ögonfransböjaren är en annan vän, välkommen in i sällskapet.

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen