Fifty Scents

It aint easy being green

427800_1Då och då brukar ni ju fråga efter gröna dofter. Jag brukar tipsa om gamla, hederliga favoriter som Comme des Garçons Dover Street Market och Annick Goutals Ninfeo Mio, där Dover är en fuktig lövskog och Ninfeo Mio mer av en liten minioas i den torra storstaden. Sedan finns ju Margielas Untitled, förstås, som börjar som knallgrön ärta men slutar i något mycket lugnare.
Sedan har vi Amazingreen. Comme des Garçons verkar verkligen ha en förkärlek till just gröna dofter. Vet inte vad det kan bero på. Att de är japanska och saknar riktig skog? Hur som helst, Amazingreen, ja bara namnet antyder ju vad vi har att göra med här. En megafuktig regnskog där allting doftar gånger hundra. Lianer, stora grodblad, märkliga, gröna slingerväxter. Dover Street Market ter sig som en gullig liten dunge i jämförelse. Prova en på vardera handled och jämför.

Comme des Garons Amazingreen 50ml ca 920 kr.

Etiketter None

5 kommentarer till “It aint easy being green”

 1. Lotta
  on Jan 5th, 2014
  @ 4:18 pm

  Grönt är skönt! Har du någon favorit bland dessa fyra?

 2. Caroline Hainer
  on Jan 5th, 2014
  @ 4:41 pm

  Margielas och Ninfeo Mio är väl de mest lättburna av dem. Men Amazingreen och Dover Street Market är ju mer crazy, mer definitivt gröna. Så det beror nog lite på dagsform, humör och önskemål. Spontant Ninfeo Mio.

 3. Lisa
  on Jan 5th, 2014
  @ 7:33 pm

  Får jag passa på att fråga om du har tips på någon ekologisk parfym utan konstgjorda ämnen? Antar att man måste satsa på någon typ av olja?

 4. Ama
  on Jan 26th, 2014
  @ 10:25 am

  den här vill jag ha! vet du var man kan hitta den? Till Lisa vet jag att Björk and Berries har en ekologisk doftolja. Men jag vill gärna ha mer tips om du har?

 5. Caroline Hainer
  on Jan 27th, 2014
  @ 11:09 am

  Finns på Cow parfymeri. Ekologiska doftoljor finns en uppsjö av, alla är inte bra. Ville du ha tips på fler sådana eller tips på fler gröna dofter?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen