Fifty Scents

Frågelådan: italienska ögon och mammor

Illusion
Vilken Chanel cremeskugga skulle passa fint till mörkbruna ögon? Eller finns det kanske en bra kombination av färger för mörka italienska ögon?

Gud så vackert det låter med “mörka, italienska ögon”. Jag tycker du ska prova 84 Epatant som är en skimrande olivgrön. Tycker du att det känns vågat eller för färgglatt så finns en fin gyllenbrun i 827 Initiation.

Jag har i samband med väderomslaget och torr luft på mitt nya jobb fått problem med finnar och porer, främst käkbenet, ner mot halsen men också högt upp på kindbenen och mitt på näsan (alltså mer eller mindre hela ansiktet). Hur kommer det sig att alla finnar utvecklar sig till sår och skorpor? Det är omöjligt att inte skrapa på dom och så blöder man och det lämnar fula ärr. Vore väldigt tacksam för råd och tips! Jag använder främst produkter från Body shop, föredrar om du har tips på miljö och djurvänliga produkter men inget måste.

Torr luft är en riktig bov och fukt är det starkaste vapnet där. Paula’s Choice har bra eco-produkter som du kan kombinera med hennes AHA- och BHA-produkter som inte är eko men heller inte djurtestade. Exfoliering med AHA och BHA kommer att rengöra djupare på huden och sedan behöver du massor med fukt när huden är exfolierad. Jag vet inte hur gammal du är, kanske kan det vara hormoner som spökar och två andra vanliga teorier är ju att blommor just runt mun och käke har att göra med kost, och då i synnerhet laktos. Prova, för skojs skull, att utesluta mjölkprodukter och laktos i en vecka och se om du märker någon skillnad.

Bästa Caroline, eller någon annan klok som läser detta! Vilken daglig fuktkräm ska man ge till en mamma som är världens snällaste och finaste men också råkar vara väldigt uttorkad i ansiktet? 48 år, varken överkänslig eller särskilt rynkig men liksom fnasig och torr. Hon har tidigare använt Cliniques Moisture Surge men den är ju på burk och skulle kanske helst vara ännu mer fuktgivande om det går. Vad tror ni?

Nu är ju julen förbi och jag ber om ursäkt om svaret kommer för sent men kanske kan mamma få en present i alla fall? Har hon redan hunnit få en kräm av tomten kan Estée Lauders Advanced Night Repair vara ett lyxigt och bra komplement. Annars går mina tankar till Apotekets oparfymerade eller Kiehl’s Skin Rescuer.

Etiketter None

9 kommentarer till “Frågelådan: italienska ögon och mammor”

 1. jana
  on Jan 7th, 2014
  @ 1:57 pm

  hej! jag har en vinterfråga! jag är inte fnasig och utan smink ser jag inte torr ut, men foundation (just nu mac prep + prime beauty balm) lägger sig inte jämnt. alltså SER jag torr ut. det ser fruktansvärt ut faktiskt. har försökt lösa detta med dermalogicas gentle cream exfoliant, men ingen lycka. vad ska jag göra?

 2. Nora
  on Jan 7th, 2014
  @ 4:30 pm

  Tack så hemskt mycket, Caroline! Bara bra att det blev sent, det är så roligt att ge mamma presenter att man kan göra det lite när som (trots högljudda protester).

 3. Carlie
  on Jan 8th, 2014
  @ 1:50 am

  caroline och jana, jag har exakt samma problem! fattar inte vad det är eller vad man göra skall. det blir liksom aldrig bra, snarare sämre än innan. men jag behöver verkligen jämna ut min hudton och tona ned rödheten. tack för din fina fina blogg.

 4. Caroline Hainer
  on Jan 8th, 2014
  @ 9:55 am

  Jana och Carlie: det är helt rätt tänkt med exfoliering för att ta bor döda hudceller och andra tråkigheter. Men Gentle Cream är precis som den låter – gentle. Här är ett bättre tips: en frottéhandduk. Prova att gnugga i cirklar.
  Sedan skulle jag tipsa om att blanda ut lite foundation på översidan av handen, tillsammans med fuktkräm eller en liten droppe ansiktsolja. Ta sedan foundationborste (eller fingret) och applicera. MAC har en bra olja som är tänkt för just detta ändamål.

 5. Carlie
  on Jan 8th, 2014
  @ 12:20 pm

  Tack Caroline, vad roligt att du svarade så snabbt, ska provas!

 6. jana
  on Jan 8th, 2014
  @ 5:15 pm

  ja, tusen tack!

 7. agnes
  on Jan 9th, 2014
  @ 11:12 pm

  hej! hur går en om en vill dofta bara pyttelite? vill inte störa någon med min parfymdoft, pga allergier osv. vill dofta när en står näranära på en hemmafest, eller när han kysser mig på halsen men inte någon annan gång?

 8. Carlie
  on Jan 10th, 2014
  @ 1:39 am

  Jana, om du läser igen, så köpte jag en gammal bortglömd favorit häromdagen, som jag verkligen tycker funkar, La Roche-Posay Cicaplast. Osäker på vad den kostar i Sverige men gissar på en dryg hundring. Funkar även lite som en primer.

 9. eva
  on Jan 10th, 2014
  @ 2:22 pm

  Så här efter jul då jag frossat i allehanda julblommor, undrar jag om det finns någon bärbar parfym som doftar hyacint?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen