Fifty Scents

Doften av mindfulness

junipersiskyoucologne

Den där känslan av att omfamnas av naturen. Alltså verkligen omfamnas. Att stå mitt i den och kännas sig som en gäst i en hemlig värld som plötsligt öppnas för en.
Då och då får jag frågan om bra naturliga parfymer. Här är ett tips på en sådan; cologne och rumspray från Juniper Ridge. Företaget jobbar med den lite ansträngande metoden att bara skörda vilda växter och blommor, alltså de som redan växer i naturen. Det gör ju naturligtvis att produkten blir maximalt naturlig men också att utgåvorna blir både individuella och begränsade. Men det är en del av usp:en naturligtvis. Och det är en bra usp.
Man skördar på olika platser på den amerikanska västkusten (ja, det är amerikanska hippie-hipsters som ligger bakom, givetvis. Skägg och flanellskjorta. Boots. Företagets själva motto är till och med “Vi är inte parfymörer, vi är bergsvandrare”) och dofterna får också namn från platsen innehållet kommer ifrån. Vackra, svindlande poetiska platser som Siskiyou, Big Sur och Yuba River.
Det fina med den här typen av naturliga dofter är förstås dels att de doftar som hela växten, från stam till blad till blomma och dels av doften är så oförutsägbar. Alltså, innehållet i flaskan, eftersom det inte är odlat och kontrollerat på så vis, växlar beroende på säsong, sol, vind, temperatur och allmäntillstånd. Alltså doftar varje omgång lite, lite olika. Skiftande, som naturen.
Det trista med naturliga dofter är att eftersom de saknar konserveringsmedel så blir de flyktiga till sin natur. Lite som naturen själv där en blomma blommar för att sedan sakta tyna bort. Lite så är det med dessa underbara men ack så flyktiga dofter som luktar skog, grönska, berg, flod, mylla och stugby. Doften kommer, som i en svepande, omfamnande rörelse. Den luktar tryggt, framför allt, och vackert. Den doftar här och nu och ingenting annat. För att sedan försvinna. Bara sådär.

Backpackers cologne 1000-1200 kr
Cabin spray (rumsspray) 700 kr

Etiketter None

2 kommentarer till “Doften av mindfulness”

 1. Johanna
  on Jan 14th, 2014
  @ 9:36 pm

  Hej, behöver lite råd i hudkrämsdjungeln! Har sen ca ett år tillbaka helt plötsligt fått ganska torr hy. Har alltid haft blandhy med finnar då och då. Är självklart glad att slippa finnar men har problem med att hitta hudkräm som passar. Behöver lite konkreta tips som inte är allt för dyra. Har en dagkräm just nu som funkar ganska bra, dock har den ingen spf som jag gärna vill ha i min dagkräm. Största problemet är dock nattkräm, just nu har jag använt både mandelolja och en nattkräm från niva. Vill gärna ha ny då denna är på burk. För övrigt tack för en jättefin blogg!

 2. Lovisa
  on Jan 22nd, 2014
  @ 7:33 pm

  Caroline!
  Jag har läppstiftsproblem. Jag älskar att bära läppstift i mörka färger, men tycker det är så jobbigt (och lite genant) att alltid behöva gå iväg och bättra på sminket – jag vill liksom verka ‘naturlig’ i mitt smink, uppbåda någon slags illusion om att mitt smink inte är någonting jag behöver bry mig om. Att då behöva bättra på eller oroa sig för att läppstiftet har kletat är illusionsbrytande! Och kanske till det sämsta av allt: när man är som snyggast så kan man inte kyssas. Ae, det borde finnas en lösning. Jag kommer ihåg att det för några år sedan fanns ett slags ‘gloss’ man tog på läpparna efter att ha applicerat läppstift som gjorde att det satt fast hur länge som helst utan att kleta. Känner du till det här, finns det fortfarande? Eller insåg man att det kanske inte var så himla healthy att kunna ha samma läppstift i 12 h? Finns det kanske någon annan variant utav den produkten, eller bara ett gott råd?
  Tack för en underbar blogg!
  Lovisa

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen