Fifty Scents

Frågelådan: minimalism, hyacinter och doften av varm hud

1974
hej! hur går en om en vill dofta bara pyttelite? vill inte störa någon med min parfymdoft, pga allergier osv. vill dofta när en står näranära på en hemmafest, eller när han kysser mig på halsen men inte någon annan gång?

Prova det gamla knepet med att spraya en gång i luften, vänta några sekunder till doftmolnet fallit ned några centimeter och gå genom det som om du gick genom en fuktig, drömsk skog.

Så här efter jul då jag frossat i allehanda julblommor, undrar jag om det finns någon bärbar parfym som doftar hyacint?

Prova Penhaligon‘s klassiker Bluebell!

Tycker så mycket om frågelådan, det är liksom inte standardsvaren man får, och det ger så mycket inspiration! Nu undrar jag om du kan hjälpa mig med följande; doften av ren, varm nyduschad hud fast bättre liksom! Tips?

De dofter du söker kallas för “skin scents”, de som imiterar huden och liksom går upp i bärarens egen huddoft. Estée Lauders Sensuous Nude och Narciso Rodriguez For Her brukar oftast nämnas som två exempel. Annars kommer många varm-hud-på-strand-dofter också kring sommaren, som sommardofter vilket man kan förstå. På sommaren vill man dofta sommar. Men okej, några konkreta tips är väl annars Chanel Coco Mademoiselle, Marc Jacobs Blush och kanske, om man tänjer på begreppet, Burberry Body. Och, fast detta vill jag egentligen inte tipsa om för den är lite trist även om den uppfyller dina krav; Clean Skin.

Etiketter None

8 kommentarer till “Frågelådan: minimalism, hyacinter och doften av varm hud”

 1. aa
  on Jan 17th, 2014
  @ 8:51 am

  ja jag måste hålla med om att denna blogg är fantastisk, då i synnerhet frågelådan! du svarar så bra, verkar kunna hur mycket som helst! men bäst är hur du kontextualiserar och förklarar dina svar. läser den hela tiden trots att jag bara äger en parfym (som förstås var en present) och min sminkrutin består av uteslutande täckstift och foundation (ser nog ut som skit hähähä), just för att du skriver så att det blir intressant även för den som inte vill köpa utan bara lära sig.

 2. Frida
  on Jan 17th, 2014
  @ 9:41 am

  Blir alltid lika entusiastisk när jag ser att du uppdaterat!

 3. Caroline Hainer
  on Jan 17th, 2014
  @ 3:17 pm

  Hej aa och Frida! Detta gör mig ju jätteglad att höra och jag tycker ju väldigt mycket om att just kontextualisera, jag tycker inte att makeup och skönhet är två helt fristående saker i denna värld utan länkat till massa annat. Sedan får jag väldigt många mail och frågor och det styr lite innehållet i denna blogg. Och det är jag såklart glad för. Kram till er båda.

 4. emilia
  on Jan 17th, 2014
  @ 4:41 pm

  Håller med de andra, du svarar alltid så bra och kunnigt! T.ex. så lärde jag mig om Narciso Rodriguez For Her nu. Jag har använt den i flera år men har alltid tyckt att jag ganska snabbt inte luktar nån parfym alls, tycker det är lite tråkigt men kan inte släppa den ifrån mig, älskar doften.

 5. Lovisa
  on Jan 20th, 2014
  @ 12:58 pm

  Kära fifty! Tack för en superbra blogg, ditt inlägg “Breakup makeup” vilken räddare i nöden!
  Iallafall, så behöver jag nu hjälp med en parfym. Tar klivet ut i vuxenlivet den 13 juni och vill markera detta med en ny parfym. Jag är så trött på “Viva la Juicy” som jag har burit i ett par år och som jag numera tycker luktar fjortis. På sommaren brukar jag använda Escadas “Taj Sunset” och gillar den mycket! Har du några bra tips? Vill lukta mer vuxet men inte tant.

 6. M.
  on Jan 21st, 2014
  @ 7:41 pm

  Hej! Tack för en toppenbra blogg! Jag har en parfymfråga. Jag har haft samma parfym sen jag var 15 kanske (är 23 idag), och jag gillar den fortfarande men känner att det kanske är dags med en förändring. Jag använder nu Stella McCartneys Stella edp. Jag HATAR att gå runt och leta efter parfymer så vänder mig nu till dig. Jag kan ingenting men avskyr söta dofter. Vill ha en doft som förknippas med mig (Stella gör det enligt min familj och vänner). Snälla Caroline, hjälp mig!

 7. Ulla-Marie
  on Jan 27th, 2014
  @ 12:32 pm

  … och om man vill se ut som glitterdonnan på bilden?

 8. Eva S.
  on Feb 1st, 2014
  @ 9:57 pm

  Tack Caroline!
  Burberry Body var bara så perfekt!
  Testade Marc jacobs Blush också, men den blev väldigt skarp på mig och klingade liksom aldrig av.
  Även Clean Skin fungerar, har testat den innan, men jag liksom tröttnar på den…
  Kram! Ha en fin kväll!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen