Fifty Scents

Stormig kärlek

mac-pro-longwear-paint-pot-stormy-pinkJag har en mugg som det står “These stormy seas came between my love and I” på. Jag dricker te ur den. Och härom veckan tryckte jag upp en tröja med “There is thunder in our hearts” (en rad från en Kate Bush-låt). Jag dras till stormar, eller i alla fall tanken på dem. På vindpinade små engelska öar och exotiska tornados över palmbetäckta marker ute i Stilla havet. Så min initiala kärlek handlade egentligen främst om namnet: Stormy pink.

Såg framför mig ett hungrande, svidande hjärta i blåsväder. Och blåsvädret alltså som någon slags symbol för kärlek.
Jaja, hur som helst.
Men så älskar jag också MACs Paint Pots. Dessa små, rara, knubbiga burkar med krämögonskugga i, som sitter hela dagen OCH är lätta att applicera. Jag använder dem som de är eller med annan skugga ovanpå. Knappt en dag går utan att jag använder en Paint Pot.
Och ändå hade jag missat Stormy Pink, eller i alla fall inte trott att hon var något för mig. Men just nu är jag verkligen inne på lite grå-uppblandade färger, fast ett steg bort från greige. Och här kom då alltså en gammelrosa, romantisk nyans som minglat rejält med ödesmättat grått. Vilken perfekt idé! Vilket par!

Och nu bär jag Stormy pink om dagarna. Jag förstärker det grå med lite granit på ögonlocken (från Tom Ford, kungen av granit), eller så förstärker jag det nude-iga inslaget med en beige skugga ovanpå (från Armani, kungen av greige). Eller, som idag, as is tillsammans med en tunn eyeliner som morskar upp sig mot ytterkanten och blir till en stadig vinge. Fick mig att känna mig som huvudrollsinnehavaren i en annan, mycket känd Kate Bush-låt av ultra-romantisk art.
Och det är ju det bästa med smink. När man känner att det förstärker någonting i en själv (romantik för min del, och lite melankoli) eller får en att känna sig som någonting annat, någonting bättre.

Etiketter None

10 kommentarer till “Stormig kärlek”

 1. Lovisa
  on Jan 23rd, 2014
  @ 10:11 pm

  Vilket fint inlägg Caroline, känner igen mig i det där med stormar. Älskar tanken på regnstormar över berg och hedar. Rosa och eyeliner låter ju också det väldigt vackert. Tack för tipset. x

 2. Beck
  on Jan 25th, 2014
  @ 10:10 am

  älskar denna blogg men blir sååå rasande över det här med att stormig kärlek skulle vara romantiskt, en av de sämsta drömmar som sålts in ever.

 3. Frances
  on Jan 25th, 2014
  @ 10:28 am

  Men okej, Paint Pot säger du. Är det med eller utan primer/annat underlag med liknande effekt? Jag har typ övergett smink på ögonlocken för att jag pallar inte med att det försvinner efter typ nån timma eller bara sticker iväg och hamnar helt fel runt ögonen. Så tips på bra ögonskuggsklister mottages gärna!

 4. Caroline Hainer
  on Jan 25th, 2014
  @ 11:55 am

  Beck, jag håller med dig. Hellre en sold, lugn och trygg kärlek såklart än en stormig i betydelsen konfliktfylld eller oberäknelig eller känslosvallande för egen del. Men romantisk är den i den gammaldags, litterära meningen som Svindlande höjder som jag refererar till ovan. No?

 5. Kawa
  on Jan 26th, 2014
  @ 12:43 am

  Lite Filifjonkan där?

 6. Jibril
  on Jan 26th, 2014
  @ 10:16 pm

  Frances, jag använder stormy pink med primer under. Annars tycker jag att den liiiite lägger sig i veck, vilket iofs kan vara fint om man är ute efter en mer rockig lock. Men det kanske bara behövs om du som jag har väldigt oljiga ögonlock.

 7. Caroline Hainer
  on Jan 27th, 2014
  @ 11:08 am

  Det bästa sättet att möta risken att skuggan lägger sig i veck är att ha en torr skugga ovanpå krämögonskuggan. Prova och se om du tycker att det blir något skillnad!

 8. Like a bad girl smells
  on Jan 27th, 2014
  @ 5:29 pm

  Bästa ögonskuggeklistret: Urban Decay Primer Potion.

 9. Förvirrad och torr
  on Feb 5th, 2014
  @ 9:25 am

  Hej Caroline!

  Jag känner mig ganska klok när det gäller produkter för ansiktet, något jag tvingats till antar jag tack vare min olydiga kombinationshy.

  Men nu i vintertider känner sig kroppen bortglömd och har blivit tråkigt torr. Vad finns det för bra kroppsvårdsprodukter? Gillar och använder oljor men det kan vara lite kladdigt och jobbigt att använda varje dag. Ska man skrubba först sen på med fukt?

  Tacksam för hjälp!

 10. El Mika » Light my fire
  on Feb 12th, 2014
  @ 10:07 am

  […] Fifty Scents-bloggen på Rodeo, där Caroline Hainer skriver nästintillt poetiskt kring skönhet. Det här inlägget fick mig att längta något till en ”riktig” ögonsminkning, visst är det ett par […]

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen