Fifty Scents

Den gråtande patienten

vintage-woman-free-clipart-sad-blues-blog
hej, jag har en fråga. mitt liv är en jävla röra just nu, och allt känns helt hopplöst. hur sminkar man bäst söndergråten hy? och vilka krämer lugnar arga röda salta kinder? ser permanent förkyld och allergisk ut just nu. tack för en jättefin blogg!

Hej kära du!
Det där är ett hemskt tillstånd och man vill ju såklart inte att även hyn ska ta skada och vara ännu en sak i livet som man inte är nöjd med och som leder till lidande. Men den goda nyheten är – faktiskt – att ser man lite bättre ut så kan man mycket väl känna sig lite, lite bättre. Vi talar ju inte quick-fix här eller en universallösning utan ett litet plåster på själen. Och du, det är inte hopplöst. Det är inte det. Ditt liv, liksom allas liv, är i ständig förändring. Inget tillstånd varar för evigt. Det är både livets skönhet och sorg.
Gråter du ute, i snöovädret och minusgraderna så kan du få kylda och kanske också nariga kinder så se till dem. Ge dem fukt. Köp Kiehl‘s Skin rescuer. Använd concealer (som Laura Merciers) runt ögon och näsa men var försiktig med foundation om du kan. I kall vinter och med rödgråten hy kan den lägga sig som ett yttre färglager. Vattenfast mascara om du ska ha mascara men kanske skulle du koncentrera dig mer på bara ögonskugga ifall du har nära till gråt. Då minskar chansen att få pandaögon. Prova tex bronziga färger på ögonen, det är snyggt utan mascara. Och markera ögonbrynen så har du en look.
En sak man kan göra när man mår dåligt är att se sig själv som en patient eller en god vän som man ska ta hand om. Vad skulle du göra för en vän i samma situation? När den akuta fasen lagt sig (först då!) kan man börja tänka på sånt. Innan går det ju inte. Men sen. Skulle vännen kanske behöva skämmas bort lite med choklad och ansiktsmask? Kanske en detox-mask från Malin & Goetz? Lyssna på det här under tiden den verkar. Är ett besök hos massör och frisör någonting du orkar eller kan? Det kan också distrahera tankarna och låta hjärna och hjärta få lite andrum om så bara för en timme. Det är också bra med projekt och “ny frisyr” kan mycket väl vara ett sånt. Läs också det här inlägget om breakup makeup och det här om olyckligt kär-makeup.
Jag tänker på dig. Kram och ta hand om dig.

Etiketter None

7 kommentarer till “Den gråtande patienten”

 1. Rebecca
  on Jan 31st, 2014
  @ 7:03 pm

  Jag kan varmt tipsa om de här två make up tutorials med fina Lisa Eldridge som båda handlar om smink på gråtansikte.
  http://www.lisaeldridge.com/video/24930/meeting-up-with-the-ex-chat-and-make-up-therapy/ och
  http://lisaeldridge.com/video/25817/pms-face-skincare-and-beauty-tips/

  Lycka till!

 2. Annahita
  on Feb 2nd, 2014
  @ 2:16 pm

  ÄLSKAR Lisa Eldridge-klippen!!

 3. ebba
  on Feb 2nd, 2014
  @ 5:16 pm

  TACK för så himla fint och långt inlägg. känns bättre <3. älskar systerskapet, att inget är för litet eller larvigt! lisa eldrige klippet är också så himla fint! ÄLSKAR tjejer, älskar älskar!

 4. Jenny
  on Feb 2nd, 2014
  @ 10:53 pm

  Det här är vad som skiljer din blogg från andra konventionella skönhetsbloggar. Underbart inlägg. Skickar också kram och styrka till frågeskrivaren.

 5. Freja
  on Feb 4th, 2014
  @ 8:57 am

  en fråga till när du har tid över;
  jag vet att du har skrivit att nät det gäller hudterapeuter, så är det bästa att fråga runt bland vänner och bekanta. problemet är bara att jag, helt ärligt, inte känner någon som går på ansiktsbehandlingar. jag har försökt mig på att googla fram till bra beslut. men. det går inte jättebra faktiskt. det är lite av en djungel, och många av de som rekommenderar hudterapeuter verkar inte ens vara i ‘behov’ av det. (att jag sedan råkar vara studerande, och måste hålla någorlunda hårt i mina pengar underlättar inte direkt).
  nu till frågan, – jag har funderat lite på aveda och deras produkter, och undrar om du har någon erfarenhet? nu har jag egentligen bara skumläst, men som jag förstår det så talar vi inte om syra. just nu använder jag exuviance och frågan är om aveda skulle ha någon effekt?
  kan säga att jag i dagsläget inte är missnöjd med exuviance, men jag är absolut beredd att byta, för jag är faktiskt inte helt hundra på att jag har hittat rätt…

 6. Johanna
  on Feb 8th, 2014
  @ 8:45 am

  Alltså det här var ett av de finaste, mest inkännande inlägg jag läst på internet, så konkret och trösterikt. Stor kram till dig Caroline, och till (Ebba?) ovan.

 7. MissOlivia
  on Feb 19th, 2014
  @ 1:16 pm

  Oj, det här var ett av de finaste blogginläggen jag någonsin läst. Och då har jag läst ända sedan bloggbörjan 2005någonstans. Så himla fint. (Och tack för tipsen.)

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen