Fifty Scents

Frågelådan: substitut och ännu fler substitut

givenchy-organza-ad

Bästa, klokaste du. Som studerande är budgeten onekligen begränsad. Men parfym måste man ju ha. Och jag har kärat ner mig totalt i Chanel Madmoiselle. Dock kostar den ju en mindre förmögenhet med CSN-mått mätt. Några tips på en billigare variant som liknar Chanels?

Ja, det är trist när budgeten begränsar. Och har du kärat ned dig totalt i en doft duger ju inga kopior. Då kommer du bara längta efter din sanna kärlek hela tiden. Kanske kunde du, i väntan på, köpa en EdT (billigare än EdP) eller en lotion i samma serie? Och sedan skriva upp en Mademoiselle på önskelistan? Eller kolla på Tradera? Den bör vara oöppnad och ha en sk eankod i botten av pappersförpackningen. Då är den äkta.

Så länge jag kan minnas så har jag haft Alyssa Ashley – vanilla som signaturdoft, men känner att jag ibland skulle vilja ha en lite mer vuxen vaniljdoft. Helt inte med allt för många noter. Jag är ute efter en varm, lugn och sexig lukt. Har du några tips till mig?

Ja, det har jag! Prova Narciso Rodriguez For her för musken och Shalimar från Guerlain för vaniljen. Den sistnämnda kan verka lite kraftig vid första sniffen men låt den mogna på huden. Du får ett till tips: Vanille från Reminiscence. En renodlad, varm vanilj.

Jag blev så himla ledsen när jag insåg att min favoritparfym Rain från Marc Jacobs bara var limited edition och inte verkar gå att få tag på någonstans. Jag har sökt på alla auktions och säljsidor men det verkar helt kört. Därför undrar jag om du har något tips på hur man kan hitta en parfym som utgått? Alternativt, vet du om det finns någon liknande parfym?

Ja, du. Det är trist det där med limited edition ibland och dessvärre är det så att när den är slut är den slut. Du får kolla eBay. Eller testa de olika varianterna på REM-parfymen från franska Reminiscence. De luktar mer hav och sälta än regn men de har en gemensam klang. Här är de på rea just nu.

Etiketter None

3 kommentarer till “Frågelådan: substitut och ännu fler substitut”

 1. Michaela
  on Feb 9th, 2014
  @ 8:10 pm

  Tack så mycket för tipsen.. Passar någon av dom som en året om parfym? 🙂

 2. alma
  on Feb 14th, 2014
  @ 5:15 pm

  Mitt hår har ingen som helst samarbetsvija på vinter, håret är bara flygigt och snabbt blir fett vilket resulterat att min frisyr vareviga dag är en vardagstråkig tofs. Jag har provat med inpackningar minst en gång i veckan men håret håller sig inte sådär mjukt och vackert i längre än en halv dag. Skulle du inte kunna ge något tips på hur jag räddar mitt hår?

 3. Michaela
  on Feb 23rd, 2014
  @ 2:22 am

  Tack så jätte mycket för tipsen, nu har jag testat Reminiscence Vanille och jag tror allt att jag har hittat min nya signaturdoft!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen