Fifty Scents

Frågelådan: kropp, ansikte och puder

vintagead
Nu i vintertider känner sig kroppen bortglömd och har blivit tråkigt torr. Vad finns det för bra kroppsvårdsprodukter? Gillar och använder oljor men det kan vara lite kladdigt och jobbigt att använda varje dag. Ska man skrubba först sen på med fukt?

Hej! Helt korrekt – scrub först och sen på med fukt. Scrub för att få bort redan döda hudceller och ge plats för nya. Men du måste inte göra det varje dag, då kan du gör huden ännu torrare. Gör det ett par gånger i veckan, kanske två.
Just oljor är mer mjukgörande än fuktgivande så varva med en body lotion (vill du använda båda så ta lotion först, som ger fukt, och sedan olja som liksom “låser in” fukten). Kiehl’s Creme de Corps till exempel, eller Apotekets Apoliva Sensitive bodylotion, en parfymfri variant.

Jag vet att du har skrivit att när det gäller hudterapeuter, så är det bästa att fråga runt bland vänner och bekanta. problemet är bara att jag, helt ärligt, inte känner någon som går på ansiktsbehandlingar. jag har försökt mig på att googla fram till bra beslut. men. det går inte jättebra faktiskt. det är lite av en djungel, och många av de som rekommenderar hudterapeuter verkar inte ens vara i ‘behov’ av det. (att jag sedan råkar vara studerande, och måste hålla någorlunda hårt i mina pengar underlättar inte direkt).
nu till frågan, – jag har funderat lite på aveda och deras produkter, och undrar om du har någon erfarenhet? nu har jag egentligen bara skumläst, men som jag förstår det så talar vi inte om syra. just nu använder jag exuviance och frågan är om aveda skulle ha någon effekt?
kan säga att jag i dagsläget inte är missnöjd med exuviance, men jag är absolut beredd att byta, för jag är faktiskt inte helt hundra på att jag har hittat rätt…

Vad vill du att hudterapeuten ska göra? Alltså, vad har du problem med? Börja där. Och med att kolla SHR, den du besöker bör vara registrerad där. Har du ont om pengar kan det vara värt att gå till en skola och få en elevutbildning men då bör du vara säker på vad du vill ha för något. En syrabehandling är bra men det är med upprepning som resultaten kommer. Har man finnar kan ett besök också vara bra då man kan få hjälp med (svenskans fulaste ord?) portömning.

Under min uppväxt har jag varit jättefinnig. Verkligen i hela ansiktet. Nu vid 24 är det bättre men inte helt borta. Saken är att jag blir väldigt glansig i ansiktet under dagen och skulle därför vilja använda ett mattande puder. Men då är frågan, vilket ska man ha om man inte vill få fler finnar? Flertalet verkar varna för att just vissa puder gör acne värre…

Du vill naturligtvis försöka matta till glansen men också jobba mot att bli av med den. Det finns foundation och BB-cremes och CC-cremes för fet och oljig hud som skulle kunna vara ett likvärdigt alternativ till puder. Dr. Brandt till exempel, har en mattande CC-creme och Vichy har foundations för fet hy och Maybelline en BB-creme med salicylsyra som är bra för fet hy. Undvik krämiga foundations och concealers och de som kommer i “stick”, de kan vara oljiga och ha viss glans i sig själva.
Sedan ska du också jobba på att få bort själva glansen och finnarna och där är salicylsyra, a-vitamin och bha-syra dina vänner. Paula’s Choice har mycket bra alternativ för dig.

Etiketter None

4 kommentarer till “Frågelådan: kropp, ansikte och puder”

 1. Edith
  on Feb 24th, 2014
  @ 1:39 pm

  Mario badescus special healing powder ska hålla glans borta och också “läka” finnarna. kostar bara en hundring och räcker förevigt typ, om man letar efter ett billigare alternativ. har funkat helt ok för mig iallafall!

 2. Ulla-Maie
  on Feb 24th, 2014
  @ 3:00 pm

  Hur upplever man jogging lika lustfyllt som Chaneldonnan?

 3. Emma
  on Feb 24th, 2014
  @ 4:28 pm

  Det här med lotion först och olja sen, gäller det ansiktet också? Jag använder Kiehls Midnight Recovery (ofta både morgon och kväll), och sen Kiehls Skin Rescuer på det (eftersom huden känns stram med bara oljan), men borde kanske göra tvärtom? Och, förresten, har du något bra tips på hur man kan få t-zones-porer att bli/verka mindre när man har galet känslig hud som mest blir röd och knottrig när man försöker lite för mycket? Tack!

 4. Ida
  on Feb 24th, 2014
  @ 10:09 pm

  En mineralfoundation utan Bismuth (tex BareMinerals Matte-variant eller vad som helst från Meow Cosmetics) kan ju vara en dag-till-dag lösning för glansen också 🙂

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen