Fifty Scents

Frågelådan: BB, primers, upprepning och serum

funny-vintage-ads-3
Bästa fifty!

Jag behöver ny färg till ansiktet och har tänkt mig en BB/cc/färgad dagcreme variant. Gärna lite mer täckning än en färgad dagcreme förresten. Och sneglar på YSLs BB alt lumenes cc. Och då till frågan. Prisskillnaden är ca 300 kr. Är YSL värd detta? Och varför i så fall? Plus – solskyddet i lumenes är 20, vilket känns lite lågt för mig som är en riktig blekfis. Vad är egentligen lagom i fejjan?
Med vänlig hälsning, blek beundrarinna

Jadu. En del av priset ligger i upplevelsen. Att ha någonting luxuöst i sin ägo, i sitt skåp och i sitt ansikte. Och ibland är det värt det. Betänk ett rött läppstift och sedan ett rött läppstift från Chanel. Till exempel.
Men är man ute efter en bra produkt där produktens namn spelar föga roll skulle jag lägga mina pengar på Lumenes Serum Foundation, en slags lite mer täckande färgad dagcreme. Har också SPF20 vilket duger bra men alltid kan kompletteras med ett solskydd under extra soliga, sköna sommardagar.

Undrar, vilken är den bästa primern? Gärna budgettips också.

Dream Smooth Primer från Maybelline, Matte Perfecting Primer från Estée Lauder och Light Master Primer från Armani.

Vad använder du idag som din dagliga hudkräm? Tack för en otroligt fin och smart blogg!

Min rutin är lite svajig eftersom jag provar så många olika produkter. Så jag är dessvärre en ganska dålig person att fråga om daglig vård eftersom den skiftar så. Men jag kör Paula’s Choice så ofta jag kan, för exfoliering, och tvättar ansiktet med Fresh Soy Cleanser eller Shiseidos Benefiance Extra Foaming Cleanser. Använder Estée Lauders Advanced Night Repair. Jag har inte särskilt många rynkor (jag är närmare 40 trots allt) men vet inte om det är fru Lauders förtjänst eller kanske min mammas och hennes gener. Men nu var det specifikt creme du frågade om. Ofta använder jag MACs Strobe Cream. Den har lite pärlemorskimmer i sig som gör att jag inte behöver lika mycket foundation.

Kära fifty!
Du är mitt ankare i den skönhetsstorm som en intresserad men oh så okunnig skönhetsnörd ständigt befinner sig i. Jag har två frågor som jag hoppas att du kan ge mig svar på. Första frågan, min vän varnade mig för en tid sedan för att inte använda samma produkt hela tiden. Detta kan enligt henne leda till att man utvecklar allergi mot just den specifika produkten och kanske alla produkter som innehåller samma ämne. Stämmer detta? Jag har använt samma mascara i säkert 2 år och schampo i 1 år.
Andra frågan, vad är serum, varför använder man serum och behöver man använda serum (oj, det blev kanske fler frågor i en). Jag fick i julas ett litet hudvårdskit med ett serum från BIOTHERM, blue therapy heter det och jag älskar det! Men, är det bra, eller känns det bara bra? Jag är 24 och ska fylla 25 år kanske ska tilläggas. Kram och ha det fint!

Bra frågor! På den första är svaret nej. Allergier utvecklas inte uteslutande av upprepat användande.
Den andra myten jag hört är att huden eller håret liksom vänjer sig vid en produkt som därmed blir overksam. Det stämmer inte heller. Både hud och hår förnyar ju sig, det är inte samma hudcell och samma hårstrå som behandlas år efter år.
Den andra frågan är knepigare. Vad är ett serum och behöver vi ett sådant? Ett bra serum kan faktisk göra viss skillnad, det kan ge huden extra antioxidanter och stimulera cellförnyelse på ett sätt som en dag- eller nattcreme inte kan göra. Det betyder inte att de är ett måste men att de i bästa fall är ett bra komplement till våra andra, mer fuktgivande och vårdande cremer. Se till att ditt serum innehåller antioxidanter, aktiva ingredienser och kanske någon anti-age-formula som retinol (koncentrerat a-vitamin) och att serumet inte kommer i en burk (burkar exponeras mer för sol och bakterier).

Etiketter None

3 kommentarer till “Frågelådan: BB, primers, upprepning och serum”

 1. Johanna
  on Mar 10th, 2014
  @ 1:58 pm

  Hej! Har du något tips på en solskyddsfaktor för ansiktet som är parfymfri? Jag har torr och väldigt känslig hy, och får nässelutslag av vanliga aniktskrämer med solkskyddsfaktor.

  Hälsningar
  Johanna

 2. Lisa
  on Mar 10th, 2014
  @ 11:26 pm

  En kommentar till Blek beundrarinna: Jag provade mig igenom en massa bb-krämer och foundations för ett år sedan och bestämde mig till slut för YSL. Det jag märkte i skillnaden mellan dyra och billiga krämer då var att många av de billigare inte gick att breda ut lika tunt, vilket jag gillar. Kanske särskilt för att min hud är rätt torr, tjocka krämer blir ganska kakiga på mig. Iaf älskar jag hur smidig YSL:n är!

  Men ett hett tips är att be om prover i butiken och testa hemma, då ser man hur krämen blir i hela ansiktet och hur den ser ut i dagsljus. Jag har ännu aldrig fått ett nej då jag bett om ett prov. I fjol då jag sökte foundation gick jag helt kallt till de två stora varuhusen i min hemstad och förklarade att jag ville testa flera olika hemma innan jag bestämde mig. Frågade om vad de rekommenderade och fick hjälp med färg och testade sedan typ 10 olika innan jag bestämde mig.

 3. Fuzzy
  on Mar 13th, 2014
  @ 10:31 pm

  Dear Fifty – the one and only, jag är 23 oct har lite små ärr som jag hoppas Microdermabrasion ska svepa bort. Under denna behandling rekommenderas hyaluronic acid samt collagen föratt “boosta” huden maximalt. Jag har googlat fram Yves Rocher serum vegetal 3 och funderar på att investera i denna. Min fråga är 1. kan man lita på Yves Rocher? 2. Min ynka ålder och tunna hy kanske blir rubbad av anti-age produkter? Hemskt tacksam för svar!

  Är också nyfiken på om du känner till något parfym som doftar lite mint?

  Cheers!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen