Fifty Scents

Recension: Épice Marine

hbz-fall-fragrance-modern-fresh-hermes

En parfym som komponerats ihop av en kock? Ja, alltså, gourmandparfymer (som stimulerar aptiten) är inte nytt men att en kock är involverad i själva framtagningen av en parfym är något nytt för mig i alla fall.
Kocken i fråga heter Olivier Roellinger och ligger bakom flera Michelin-restaurangen i hemlandet Frankrike, och tillsammans med Hermès parfymör Jean-Claude Ellena har han tagit fram en havssalt doft som påminner om både kardemumma (finns också i Terre d’Hermès!) och kummin och någonting mer jordnära som hö, havre eller någon form av sädesslag. Eller är det kanske tång?
Trots matinslagen är detta en solig promenad längs en, varm, stenig strand vid franska Rivieran. Solvarma snäckor och hyfsat kraftiga brisar. Men också tjärade båtar och vaxat trä. Allt som hör hav till med andra ord. Ett skepp kommer lastat med…Hermès Épice Marine. En av de mest eleganta och spännande marindofter jag känt.

Etiketter None

4 kommentarer till “Recension: Épice Marine”

 1. susi
  on Mar 12th, 2014
  @ 3:24 pm

  hej! när man gör egen aspirinmask/aspirintoner (alltså aspirin+vatten) innehåller det bara AHA-syra då eller BHA också? och är AHA ngt alls att ha när man har problem med finnar å tilltäppta porer?

 2. Carina
  on Mar 13th, 2014
  @ 12:01 am

  Caroline! Har du någon mer doft i tjära-trä-havs-familjen att rekommendera? Tänker mig att de gärna får vara lite mer dova, mörka i sin framtoning, den här från Hermès låter rätt…luftig?
  Allt gott! /C

 3. Caroline Hainer
  on Mar 16th, 2014
  @ 3:16 am

  Carina! Den är inte så luftig som den låter! Prova, om du kan, och återkom om jag ska luska ut någon grövre till dig.

  Susi, jag ska skriva ett inlägg om AHA versus BHA åt dig.

 4. Mary
  on Mar 16th, 2014
  @ 11:12 am

  Gud den luktade verkligen kryddigt! Spiskummin! Inte så fräscht….

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen