Fifty Scents

Frågelådan: Exfoliering och hemliga knep

Det här med att exfoliera huden på kroppen. Hur ofta bör det göras? Vilket “verktyg” är bäst?
Bör tilläggas att jag är 20 år gammal, reser till solen regelbundet och omodernt nog, älskar solen och att vara brun (största boven ja jag vet). Jag skrubbar mig i nuläget med skrubbhandskar ca var tredje vecka. Är det för ofta/ för sällan/ för fel?

När det gäller exfoliering är det faktiskt så att det är helt individuellt hur ofta man behöver göra det. Trist svar? Tja, eller upplivande om man ser det så.
Du som är ung – och gillar att sola – skulle kunna göra det lite oftare, som en gång i veckan, eftersom solen torkar ut huden och scrubbhandskarna tar bort gammal, uttorkad hud. Tänk på att uttorkad hud också behöver mer fukt så smörj in dig efteråt.
Hudcellerna förnyar sig också så ofta som var tredje vecka när man är ung så du kan absolut exfoliera mer OM det är så att du tycker att din hud ser torr ut efter solandet eller så. Scrubbhandskar är bra men tvätta dem då och då i tvättmaskinen och byt ut dem efter ett par månaders anvädning. Och en sak som man kan tänka på är också att scrubbkräm ibland har feta och återfuktande egenskaper som inte handskar har. Men smörjer du in dig ordentligt efteråt kan du gott behålla dina scrubbhandskar.

har du några fler “hemliga” knep?

Jag delar med mig av alla jag har! Mina bästa är till exempel att lägga spegeln flat när man applicerar mascara och att exfoliera ansiktet med en frottéhandduk. Men MACs Blot Film är ett annat knep, om man kan kalla det så. Använder dem mycket nu när jag är i LA där det är lite varmare än hemma. Om man, som jag, under sådana omständigheter har en tendens att bli glansig i T-zonen är riktigt bra blotting papers lösningen. Eller i alla fall underlättandet. Den suger åt sig den glansiga men sabbar inte makeupen. Jo, det är sant. Till skillnad från smörpapperliknande blotting papers är dessa mer kompakta och lite plastiga, glidiga och känns som tunt, tunt gummi. Kostar en del men är värda det.

Etiketter None

7 kommentarer till “Frågelådan: Exfoliering och hemliga knep”

 1. Slaaaab
  on Mar 25th, 2014
  @ 9:53 am

  Apropå ovanstående svar; har du tips på någon bra kroppsskrubb??

 2. Caroline Hainer
  on Mar 25th, 2014
  @ 7:19 pm

  Ja, den här!
  http://eleven.se/salviderm-naturligtvis-sockerskrubb-15675.html

 3. E
  on Mar 26th, 2014
  @ 2:12 pm

  Jag har en fråga! De buskiga, rufsiga ögonbryn som visats på catwalks och modejobb de senaste åren… Hur gör man dem? Jag har tjocka men väldigt snälla och släta ögonbryn och vill ha den skarpare rufsigare looken. HUR?

 4. cornelia
  on Mar 27th, 2014
  @ 2:11 pm

  hej och plz help: jag har hela mitt liv (är 21 år) ansett hudvård som slöseri med tid pengar pga alltid haft helt slät, finnfri lystrig hy. dröm ja men nu verkar det goda livet vara slut då jag sedan i höstas fått mer och mer porer (svarta på näsan och lite på kinderna) och rödflammig näsa och kinder. + är så torr så jag flagar ibland. Jag tvättar med garnier ansiktstvätt för torr hy, använder ett superstarkt ansiktsvatten från clerasil (vet ej hur bra det är men har fått för mig att det reducerar de svarta porerna) och smörjer in mig med kräm för torr hy från roche posay. snälla rara du har du nån ide på magisk rengöring/scrub/mask som får bort det svarta? stör mig till döds. PUSS din blogg är fin

 5. Sparv
  on Mar 27th, 2014
  @ 8:48 pm

  E: Vill bidra med mitt bästa ögonbrynstips; Brow and Lash Gel från Illamasqua. Brynen sitter som berget hela dagen hur man än borstar dem, men gucket är helt klart och syns inte. http://www.illamasqua.com/shop/products/eyes/eye-brows/brow-and-lash-gel

  Fifty! En fråga. Snart är det vår och sommar och jag ämnar spendera dessa årstider täckt med ett tjockt lager spf pga är blekast i världen (och trivs rätt bra med det). Men. Jag vill ju gärna ändå se “hälsosam” ut, dvs med lite strategiskt placerad färgsättning på kindben och så vidare. Har aldrig i hela mitt liv ägt eller använt en bronzer. Nu vill jag ha en, och helst en som inte får mig att se orange ut. Gärna i krämform, gärna med lyster men inte glitter. Jag är alltså mycket ljus, lite fräknig och har en hudton som utpräglat drar åt rosa (eller grisskär, som jag brukar säga – och jag behöver alltid den ljusaste foundationen men den ljusaste är alltid för neutral så att jag mest ser ut som ett blankt A4. Har nu dock funnit helig Graal i FACE Stockholm Borgholm) och samtliga mina rouge gör tjänst för varierande grad av Snövit-look. Men bronzer alltså. Det skrämmer mig. Hjälp?

 6. Hill
  on Mar 28th, 2014
  @ 9:07 am

  Kiehls honey and soy milk scrub. Den gör underverk!!!! Dyr, men dryg, gör jobbet, gör dig riktigt ren och LEN. Använder den extra mkt pa rumpa och lar. En Produkt jag aldrig kommer byta ut. P.S Far ofta höra att jag har en extremt len hud.

 7. Anna
  on Mar 31st, 2014
  @ 9:18 am

  Cornelia: Släng ut clearasilen bums om den innehåller alkohol! Införskaffa istället en BHA-lotion (Fifty har tidigare tipsat om en från Paula’s Choice). Du kan även testa La Roche-Posay Effaclar Duo + (hela ansiktet) eller Vichy Hyaluspot (spot treatment).

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen