Fifty Scents

Recension: Rosabotanica

489675_1_v1Eftersom jag gillade Florabotanica så mycket så var det med ingenting annat än iver som jag rev upp kartonnaget till flankern Rosabotanica, redo att träffa en syster i Balenciaga-familjen som också, kanske, kunde gifta in sig bland alla mina flaskor på sminkbordet. De som passerar nålsögat. Skulle den göra det?

Svar ja. Rosabotanica, i sin tossiga flaska, är en underbart blommig doft. Stark och ensinnig som en hyacint men ändå märkligt lättburen och arbetsplatsvänlig. Den innehåller också någonting beskt och syrligt som en ormbunke och det gillar jag. Jag faller i regel mer för parfymer som är mindre tillrättalagda, som har någonting litet som ligger och stör. Som ormbunke eller murgröna eller lite väl välvattnad jord, som jag tycker mig hitta i Rosabotanica.
Den är grönare och syrligare överlag, som rosen – för självklart innehåller den ros – gör sitt för att mjuka upp. Så om Florabotanica är en cool skog full av tossiga Mark Ryden-djur så är Rosabotanica en lugnare, grönare och lurigare glänta där en orm när som helst kan dyka upp och komma med dubiösa förslag.

Rosabotanica EdP 30 ml 535 kr.

Etiketter None

3 kommentarer till “Recension: Rosabotanica”

 1. m
  on Mar 30th, 2014
  @ 10:37 am

  Är verkligen fascinerad över vilka dofter du snappar upp i parfymer. Jag doftade snabbt på denna i en butik, och min första tanke var fönsterputs. Haha. Måste ge den en till sniffning, för det du skriver låter ljuvligt.

 2. Sanna
  on Apr 2nd, 2014
  @ 12:16 pm

  Hej! Vad tycker du om NUXE prodigieux le parfum?
  Du är bäst förresten. Älskar dina texter och beskrivningar.

 3. vickan
  on Apr 2nd, 2014
  @ 8:08 pm

  Fick ett prov på denna med mig i hem idag och sitter o sniffar på den nu, har haft på den ngn timme, gillar verkligen trots att den inte alls har noter jag vanligen gillar, anar ngt träigt som skaver härligt och te? och ngt pudrigt/rosigt. och ormbunke ja. Kommer nog köpa.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen