Fifty Scents

Ack!

beauty ad

Gaaaah! Här kommer man hem från Kalifornien med hyn i bästa skick, full av energi och vad händer? På en dag har min hud gått från att le till att tjura och sura. Blemmor “överallt” (i alla fall på några ställen båda sidor av ansiktet) och total anarki. Det är som om den säger “Jag vägrar vara någon annanstans än i Los Angeles”. Min hud beter sig som ett tjurigt, trotsigt barn. “Om jag måste åka hem kommer jag att ge dig finnar”.
Vad gör man då? Den lika delar desperata som rättfärdiga personen (=jag) går till min hudterapeut. I USA har jag en kompis som får en kortisonspruta varje gång en blemma uppdagas, och denna försvinner. Så drastiska metoder har vi inte i Sverige men väl AHA-peeling (så att finnarna kommer fram bättre), salicylsyra (som häver svullnaden) och en nål. Ja, en nål. Ja, ni kan nog tänka er vad den är till för.
Ja, gott resultat även om man ser helt och hållet mörbultad ut i ansiktet när man går därifrån. Nu måste jag bara komma över nojan och tron att “alla” stirrar på min hud. Känns känslan igen?

Etiketter None

3 kommentarer till “Ack!”

 1. Karolina
  on Apr 14th, 2014
  @ 5:36 pm

  Ohh känslan känns igen väldigt väl! Önskar dock att detta var ett problem jag hade då och då och inte konstant den senaste tiden =/ Gjorde också en sån där behandling med nål där de gick in och tömde (usch!) , tjejen gjorde allt värre och lämnade några fina “nål-ärr” efter sig som inte gett med sig efter ett år.. Finnarna blev värre samt fler då hon klämde på sådana där riktigt onda inombordare som inte ens kommit upp till ytan och jag såg mörbultad ut ett par dagar efter om inte längre.. Hoppas verkligen du får en bättre upplevelse!!

 2. filippa
  on Apr 16th, 2014
  @ 10:28 am

  Har du några tips på bra hudterapeuter i Stockholm?

 3. Andrea
  on Apr 29th, 2014
  @ 10:26 am

  Det känns igen. Har själv mycket pigmentfläckar efter gamla orenheter i ansiktet, känner mig ganska obekväm utan smink. Det känns som att alla en pratar med tänker på det!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen