Fifty Scents

VÅR!

Termometern visar tolv grader. Det tolkar jag som tjugo grader och slänger av mig vinterkappan och låter den gamla trotjänaren skinnpajen komma fram ur garderoben. Jackan är lika våryster som jag, den ser lite dammig och bortglömd ut. Förvirrad över solljuset. Men jag lugnar den med vårparfym som får den att komma i form igen.

la tulipe
ByredoLa Tulipe
Jag har aldrig sett ett blossande fält med tulpaner men jag är hel säker på att det här är doften som skulle möta mig om jag någon gång befann mig i Holland och släpptes ut vid en odling och tog ett djupt andetag. Det finns många bra blommor, naturligtvis, min egen favorit är den stroppiga pionen, men tulpanen har ändå en speciell plats i mitt hjärta. Den känns som en så hederlig och rejäl blomma. Pålitlig på något sätt, som den i blomvärlden man utan problem skulle låna ut pengar till. Rakryggad och ordentligt kupad skulle den lämna tillbaka på exakt utsatt tid.
Nå.
Tulpanen är ju också intimt förknippad med vår. Så när det börjar bli gränsfall mellan vinterjacka och vårjacka, däromkring, när solen lyser medan vindarna drar förbi är La Tulipe en bra doft att rama in det hela med.

diorissimo_
DiorDiorissimo
Doften av små men ack så starka liljekonvaljer hör också våren till. Välkomnande och rara men lite elegant stela, ungefär som ett hem helt inrett med Svenskt Tenn-möbler. Men det finns också något romantiskt över liljekonvaljen och även över Diorissimo. Den är frisk och klar som en daggig vårmorgon i en skogsdunga som kan finnas eller som bara finns i ens fantasi. Enligt Dior-legenden såg Monsieur Dior liljekonvaljen som en symbol för “hopp, lycka och glädje” och visst kan man  känna ett dofteko av detta när man luktar på denna fantastiska kreation från 1956, en era av Grace Kelly-elegans, framtidsoptimism och frasiga, vippiga klänningar.

Paul-Smith-Rose-100ml-EDP-Spray-181241
Paul SmithRose
Rosor känns mer sommar än vår men när solen kommer så för den allt som oftast också med sig känslor och längtan efter mer. Mer sol, mer värme, mer sommar. Helt enkelt. Och då kan man hjälpa den känslan på vägen med lite sommarassociationer i form av ros, ros och åter ros. Den doftar inte så mycket annat, Sir Paul Smiths parfym med gissa vilket namn. Men jag ger honom det, hade jag en egen rossort uppkallad efter mig (!) skulle jag också destillera den till fullo, ge ut en parfym med endast denna egoros och döpa den till…Caroline Hainer Rose.

Etiketter None

2 kommentarer till “VÅR!”

 1. Karin
  on Apr 15th, 2014
  @ 2:15 pm

  Har två av dessa (diorissimo och Paul smith) och kan inte annat än hålla med: fantastiska vårdofter.

 2. Emma
  on Apr 15th, 2014
  @ 8:07 pm

  Okej, bästa Caroline som vet allt värt veta om hudvård, lös detta mysterium för mig:
  För två månader sedan inhandlade jag transdermas r-serum och såg snabbt resultat. Efter bara åtta dagar var en envis röd pigmentprick puts väck och huden strålade jämn och vacker som aldrig förr. Aldrig har en produkt skänkt mig sådant brakresultat och jag prisade serumet för alla som ville lyssna. MEN efter några veckor av hud from heaven kom bakslaget. Effekten saktades först ner och pigmentfräknarna på kinderna bleknade inte och rätt som det var kom pricken på hakan plötsligt tillbaka! Nu är huden, om inte tillbaka på ruta ett, så nära nog och jag som trodde att jag funnit mirakel på flaska känner mig snopen och konfunderad. Hur kan det vara så här?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen