Fifty Scents

Frågelådan: mormor, sommar och blekhet

mon jasmin noir


Hej! Jag är 20 år och jag gillar doften av tung jasmin, varma sommarnätter utomlands, min mormor, cigarettrök, solvarmhud, och gamla böcker. Men jag vet inte hur starkt jag vågar lukta, det är ju coolt att kunna bära upp en tung parfym, samtidigt är det fint om bara någon som kommer riktigt nära kan ana. Vill liksom inte vara fräsch och flickig mer. Vad tror du?

Åh, men man kan ju alternera? Eller ha en parfym som luktar vackert av nattlig jasmin men som inte är i allra tyngsta laget. Som Bulgaris Jasmin Noir eller Estée Lauders Sensuous Noir.
Du bör förresten också prova Biblioteca de Babel, om nu NK tagit in den, från Fueguia 1833. Den doftar bibliotek, läderinbundna böcker, lite tobak och kanel. Helt fantastisk.

Vad är en sommardoft?

Syftar du på de parfymer som lanseras som sommardofter så är det parfymer utan alkohol. Syftar du på en sommardoft i mer filosofisk mening så skulle jag säga någon blommig doft med något krispigt och mintigt i toppen. Som löftet om en ny, strålande sommardag full av allt och ingenting

Hej! Älskar din blogg och har nu en liten fråga. Om jag har förstått det rätt är du (oftast?) en hyfsat blek person med koll på det mesta, så nu undrar jag: vet du om det finns någon färgad dagkräm/bb/cc som passar riktigt bleka? Jag är en sådär riktigt twilight-blek brunett som inte kan hitta något i foundationväg på tex kicks (bare minerals ”fair” är tex alldeles för mörk) och bb-krämer kommer ju oftast i få färger så det är ännu svårare… Har du något tips?

Så fint det låter med Twilight-blek! Håller med om att det är svårt med nyanserna men tycker att Lumenes Serum Foundation är blek nog. Och bra! Annars kan jag rekommendera FACE Stockholms helvita foundation att blanda ut med din egna. Blanda lite på handen.

Etiketter None

5 kommentarer till “Frågelådan: mormor, sommar och blekhet”

 1. Lisa
  on Apr 29th, 2014
  @ 2:34 pm

  Om man vill dofta tungt men inte sâ starkt kan man ju ocksâ försöka att bara använda lite lite av sin tunga parfym?

 2. Emilie
  on Apr 29th, 2014
  @ 3:19 pm

  Jag är också skitblek (lite åt Twilighthållet som sista brevskrivaren beskriver det) . De flesta BB-creams är alldeles för mörka oavsett hur mycket de lovar att de passar oss spökbleka.Har testat säkert ett 20-tal foundations och tinted moisturizers och BB-creams från både högt och lågt senaste året.

  Bobbi Browns Tinted Moisturizer i Alabaster är det bästa jag hittat (än så länge!). En neutral blek nyans utan för mycket rosa eller gult i. Lite pricy är den med sina 400-något kronor, men den är grym (speciellt på mig som tenderar att bli lite torrfnasig kring näsan). Vill man ha något mer budgetvänligt så har Rimmel en BB-cream i Very Light som är rätt bra. Deborah har en BB-cream som också heter något med very fair eller fair rose som är en bra färgmatch om man, som jag, har en lite rosa/kall underton. Den är tyvärr lite väl tunn i konsistensen och luktar dock lite funky överparfymerat så där som vissa sminkprodukter kan göra ibland, vilket kan vara bra att veta.

  I lätt-mediumtäckande foundationsnåret (där i princip inget som går att hitta på Kicks eller Sephora funkar för mig) så är Bobbi Browns Skin Foundation i Porcelain riktigt bra (återigen, mkt blek, med lite rosa underton).

  Om man skulle vara för blek för alla ovanstående alternativ så är Illamasquas Light Foundation i 115 till och med för blek för mig. 🙂

  Hoppas detta hjälper!

 3. Lovisa
  on Apr 29th, 2014
  @ 7:36 pm

  Hej! Har ett “dilemma”. Är en syraälskarer och min dagliga rutin är Mene Moys 15 % glykoltvätt, på dagen har jag neroli ögonkräm från Decleor, fuktgivande serum från Yves rocher och Md formulations antioxidant hydrating gel. På kvällen har jag Estee Lauders advanced night repair, arganolja eller Decleors neroliolja, antingen sovmask från Sampar, Decleors neroli night balm eller en lugnande nattkräm för känslig hy från Boots samt den nya receptbelagda tretinoinen Acnatac. Min hy kan få hormonell acne men är i övrigt ganska “normal” i huden. Kan bli yttorr på vintern, har (tack gode gud) inga direkt ärr (bara hyperpigmentation från ett nyligt acneutbrott).

  Nu är det så att på våren och sommaren brukar jag även använda ett serum som är “brightening”, förra året körde jag på Decleors 15 dagars kur men köpte två så jag körde det i 30 dagar. Det funkade helt okej men nu har jag införskaffat Macs brightening serum efter att Paula’s choice gav den beteckningen best. Nu kommer min fråga till dig 🙂 Jag ska jobba utomlands i sommar och vill helst ha en fin “glow” då. Detta är i juli och augusti, ska jag börja med serumet nu eller vänta någon månad? Har även The Body Shops nutriganics drops of youth hemma. Vet ju att brightening kan ta en liten stund så det är därför jag frågar dig om råd.

 4. Lotta
  on Apr 29th, 2014
  @ 9:16 pm

  Den här gillar jag och låter som ett klockrent val för 20-åringen som gillar jasmin och cigarettdoft: http://riktigparfym.se/butik/jasmin-et-cigarette/

 5. Johanna
  on Apr 30th, 2014
  @ 6:14 pm

  Hej, letar desperat efter en parfym som doftar hägg. Det är ta mig f*n den bästa doften i världen och jag önskar att jag kunde rulla mig i skiten men det går ju inte. Hjälp! Tack!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen