Fifty Scents

Osminkat?

Maybelline-ad-1952
Den största diskussionen har lugnat ned sig nu men ett tag var den i full gång. Den om den nya “no makeup”-trenden där fler och fler kändisar – och vanligt folk – visar sig på både Internet (selfies) och tidningsomslag utan makeup. Beyoncé, Lady Gaga och Gwyneth är de som brukar nämnas, ibland också hastagen #nomakeup som ska bevisa att detta är mer än bara en engångsföreteelse, det är en trend.

Tidningen Slate föreslår att det hela har med normcore att göra medan deras motsats Jezebel beskriver det hela som en höna av en fjäder och tycker att det varken är en trend eller något statement, bara ett av flera val man står inför varje dag. Dessutom är det ingenting nytt säger de, kändisar dyker upp utan makeup (förutom lite foundation, concealer, blusher och mascara) på omslagen med jämna mellanrum. Någon som minns Aftonbladets kampanj #osminkad i höstas till exempel?

Själv tycker jag att en makeupfri look är lika mycket en look som någon annan. Jag håller med Jezebel om att det är ett val men det är också ett val av en look, inte bara avsaknad av en sådan. Om man nu väljer att kära selfies och hashtags är det ju ett medvetet val till skillnad från att bara stiga upp ur sängen och möta dagen.

Men dessutom är det ett svårt ideal eftersom det också kräver mycket av sin icke-bärare. Beyoncé och Gwyneth jobbar ju inte bara hårt för att se bra ut, vilket deras yrken kräver inte minst, utan har också tillgång till professionell hjälp med detta. Något gemene kvinna inte nödvändigtvis har.

Etiketter None

2 kommentarer till “Osminkat?”

 1. Julia
  on May 22nd, 2014
  @ 4:04 pm

  Hej,
  jag vill tacka för en fin blogg och för att du skrivit “Inte helt hundra”, läste ut den härom dagen och ibland var igenkänningsfaktorn mycket hög. Har strukit under, gjort markeringar och känner mig lite lättare efteråt – så tack för att du delar med dig! Gick sedan raka vägen till Åhléns och köpte mig Balmain Ambre Gris, som jag doftat på så länge efter att jag läste om den i din blogg. Hon i butiken tyckte att det var en utmärkt kvällsdoft, men jag är trött på att lukta lätt blommigt så nu sitter den på dygnet runt. Tack igen!

 2. Caroline Hainer
  on May 23rd, 2014
  @ 9:31 am

  Åh, vilken fin kommentar. Tack snälla du. <3

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen