Fifty Scents

“Jag dejtar bara. Alltid mascara”.

together-valentine
“Jag sitter, nykär, på centralen och ska strax sätta mig på tåget hem till honom. Röda läppar, som jag brukar ha, men nu även röda naglar för han tyckte det var fint en gång när jag själv inte kunde välja färg”.

Jag frågade om era erfarenheter av yrande nykärlek kontra makeup och fick de mest poetiska, ärliga, utförliga och underbara svar som jag arkiverar under “egen forskning”. Tack, tack för dem. Från vad jag kan utläsa av svaren hittills (fyll på!) är mina läsare i regel mer måna om att sminka sig till en början för att sedan plana av lite. Okej, det låter ju naturligtvis helt logiskt eftersom man till en början är mer mån om att visa sig från de allra bästa sidorna (i uttryckets alla bemärkelser) för att sedan slappna av mer och mer, förhoppningsvis.

“När jag är nykär vill jag plötsligt se ut som ett rosigt naturbarn, fräscht och glowy liksom, mjuka färger och inga skarpa linjer”.

Alltså, innan vi fortsätter måste jag bara säga att några av era svar inspirerar mig till att skriva roman. Alla dessa små berättelser jag får i huvudet när jag läser saker som…

“Jag dejtar bara. Alltid mascara”.

“Känner mig redan så glödande av bekräftelsen och ruset”.

“Jag är nyförälskad och sminkar mig definitivt mindre. Det jag gör mest är att sminka över hur röd jag är om hakan efter att ha hånglat när han har skäggstubb”.

“Hade kanske haft mer läppstift/glans utan honom”.

Nå. Nu går vi vidare med den empiriska forskningen. Att vilja visa upp sig från sin bästa sida till en början är som sagt helt logiskt. Ju. Och som antropolog drar jag ju gärna paralleller till djurlivets uppvaktningsriter där påfåglar visar upp sin prakt för att attrahera och allt sånt där. Man vill locka in och hålla kvar. Men som antropolog är man också extra intresserad av anomalierna, de som inte följer mallen. Här är några av dem:

“Växlar väldigt mycket mellan snudd-på-rocker och typ ljuv liten älva”.

“Själv bryr jag mig mer om smink nu än i början (då hade en ju i alla fall inte tid för annat än äta-sova-ligga typ)”.

Vilka är era erfarenheter?

 

Etiketter None

8 kommentarer till ““Jag dejtar bara. Alltid mascara”.”

 1. T
  on Jun 9th, 2014
  @ 10:40 am

  <3

 2. siri
  on Jun 9th, 2014
  @ 5:50 pm

  Hej, vet inte alls om du har någon erfarenhet inom detta område men testar ändå 🙂 jag behöver tips på salong i Stockholm som är duktiga på permanent hårborttagning, orkar inte med detta vaxande å rakande mkt längre till… Tack för en bra blogg!

 3. Caroline Hainer
  on Jun 10th, 2014
  @ 11:51 am

  Hej Siri!

  Sofia på http://skincareclinic.se/ har lasrat bort mina besvärande hår. Hon är noggrann och underbar. Hälsa från mig.
  Caroline

 4. siri
  on Jun 11th, 2014
  @ 5:13 pm

  Tack snälla för tipset!!!:)

 5. Jibril
  on Jun 11th, 2014
  @ 8:40 pm

  Jag är osminkad eller sminkar rådjursögon och knivskarp eyeliner. Röda läppar och svagt rosiga eller med bara försvarets hudsalva. Han måste få se mig, hela mig. Jag är inte bara ljuva pasteller och långa ögonfransar, jag är hård och onåbar i svarta ögon och plommonfärgade läppar. Han måste acceptera allt och inse att han inte har någon talan.

 6. Moa
  on Jun 12th, 2014
  @ 8:48 pm

  Hej!
  Min pojkvän fyller år nästa månad och tänkte köpa en parfym då han nu använder min.
  Han är fransk, inte van parfymanvändare, gillar whiskey, kebab och att festa. Har du något tips?
  Hälsningar moa

 7. Greta
  on Jun 18th, 2014
  @ 5:31 pm

  Jag har oftast läppstift på mig, även om det har varit vi i ett år nu.
  Men jag skiter i om det försvinner och smetas över båda våra ansikten när vi grovhånglar.
  Det är nästan ännu finare då.

 8. Hanna
  on Jul 4th, 2014
  @ 1:34 pm

  Jag hade använt mer smink idag om han inte hade sagt att jag är sötare utan.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen