Fifty Scents

Frågelådan: Shalimar, födelsedag och läder

Diorad
Hej! Jag har sökt efter en parfym jag använde mig av för 25 år sen ungefär. Nu har jag hittat en kartong i vårt uthus med namnet Shalimar Guerlain Paris eau de toilette 50ml.

Nu kommer jag inte ihåg om det var den jag använde eller om det är något kvar sen mitt förflutna då jag handlade parfym till min dåvarande flickvän. Fråga : är detta en herrparfym ? och om det är det , var kan man få tag i den i såfall? Kartongen är guldig med grå ränder och svart bakgrund där texten står. Fick tag på din sida när jag Googlade Shalimar och ni verkar vara ett jättefan av parfymen. Tar en chans att göra bort mig totalt med chansen att få tag på min gamla hjälteparfym. Men jag luktar kanske inte lika med den nu för tiden. Livet är kort, våga vara dig själv.

Hej! En gammal Shalimar i uthuset? Det låter spännande! Den marknadsförs som parfym för kvinnor men går naturligtvis lika bra att ha som man – kryddig och fin med vanilj i botten. Är flaskan du hittade oöppnad går den säkert att använda. Annars finns den i närmaste Guerlain-disk i de större varuhusen.

Min pojkvän fyller år nästa månad och tänkte köpa en parfym då han nu använder min. Han är fransk, inte van parfymanvändare, gillar whiskey, kebab och att festa. Har du något tips?

Någonting manligt som är lätt att gilla och använda, tycker jag, men en försiktigt sportig touch. Som Lanvin Sport (fransk!) Eller Armani Code Sport, den är också fin.

Hej, jag har nördat ner mig i din blogg som bara den och läst inlägg sedan ca 2 år tillbaka de senaste dagarna. Jag fastnade speciellt för ditt inlägg om Mona di Orios “Cuir.” Idag på min lediga dag gick jag målmedvetet till NK och luktade på den. “Parfymdamen” tryckte ner pumpen två gånger och plötsligt hade min nakna handled parfym i en sån mängd att den rann ner och droppade på mattan. Och till min stora besvikelse så luktade den varken cigarettrök eller läderfabrik. Bara kardemumma.
Jag har varit med om att andra parfymdamer har sprutat ner handleden på det där sättet och det förstör ju hela grejen, man får ju nästan astma av det (Victor & Rolf Flowerbomb…) men inte av den här. Nu undrar jag, ska jag slå slag i saken och köpa den och testa själv hemma, i en lagom dos? Dyrt för att testa, visst, men jag hatar inte direkt lukten av kardemumma heller. Mitt sökande efter en doft innehållande läder, bensin och cigarettrök fortsätter…

Hm. Tycker du inte att den doftade cigarett och läder på dig, och om det är det du är ute efter, kanske du ska söka vidare. Prova Piguets Bandit och de två olika Cuir-dofterna från Keiko Mecheri.

Etiketter None

5 kommentarer till “Frågelådan: Shalimar, födelsedag och läder”

 1. Cecilia
  on Jun 21st, 2014
  @ 9:05 pm

  Tips till den som skrev den sista frågan om Mona di Orio, om jag inte minns fel så går det att köpa prover av Cuir på Luckyscent.com. Bättre att lägga fyra dollar och prova ifred än att köpa en hel flaska och chansa. Jag har precis köpt en hel jävla bunt prover på sånt som jag varit sugen på, så lyxigt att ha parfymer som plockgodis och bara prova sig igenom dem:)

 2. Frances
  on Jun 22nd, 2014
  @ 10:44 pm

  Hej!
  En hunduppfödare jag känner har den goda smaken att döpa sina valpar efter parfymer. Varje kull får namn med samma begynnelsebokstav och efter att ha börjat från A har hon nu kommit fram till H. Hon frågade mig om tips på parfymer som börjar på den bokstaven, jag kom faktiskt inte på en enda! Har du några namn att föreslå? Du lär ha större register att slå i..

 3. Karin
  on Jun 23rd, 2014
  @ 12:08 pm

  Jag skulle gärna vilja höra dina åsikter och tankar kring märket theBalm, eller ja, mer om produkterna än själva märket kanske. Kanske är det inget för dig men det skulle vara spännande att höra vad du tycker och tänker.

 4. g
  on Jun 29th, 2014
  @ 3:47 pm

  Hej Caroline!
  Vilka är dina favvosolskydd (för ansikte och kropp)?
  Hur gör man för att hålla huden fin under en svettig semester i sydeuropa? Några bra hudvårdstips?
  (Min kombinationshy brukar alltid fucka ur, om man får uttrycka sig så, när det blir varm och svettigt..) Och sen kanske även om du har några sminkprodukter som du gillar att använda även när det är varmt, soligt och fuktigt? Oj oj nu blev det många frågor. Tack för fantastisk blogg!

 5. Cec
  on Jul 10th, 2014
  @ 7:28 pm

  På tal om läder, tobak osv kan kanske den här doften vara nåt:
  http://www.fresh.com/eau-de-parfum/cannabis-santal-eau-de-parfum/CannabisSantalEDPMaster.html#start=3&cgid=Parfum

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen