Fifty Scents

Frågelådan: intellektuellt, skog och sol

free-vintage-cat-clip-art-white-with-pink-roseHej, jag skriver i angelägenhet om att få tips till mitt stundande parfymköp. Jag rör mig mycket i belästa och kulturella kretsar. Det ska dock erkännas att jag inte alltid besitter samma intellektuella nivå som mitt sällskap. Jag vill därför ha en parfym som ger ett sofistikerat och intellektuellt intryck men som samtidigt inte verkar allt för störande på teatern. Tack på förhand!

Det här var en knepig fråga, så jag rådfrågade min branschkollega, Andreas Båsk på Bon. Hans tips är att du ska “sluta med parfym helt och hållet och omge dig med en ”sluten” doft. Sköt din hygien som vanligt, duscha dagligen, byt underkläder osv. Men sluta vara så minutiös med hårtvätten. Och låt något plagg, till exempel en kavaj, förbli otvättad så att den får en dammig och instängd lukt. Vädra inte hemma om du inte måste. Städa inte undan böcker och tidningar i bostaden, låt den gro igen lite lagom, låt dess känsla av långsam tid sätta sig i dina kläder”.
Själv är jag mer inne på att du ska dofta klassiskt. Inget skrytigt eller modernt utan ultraklassiskt. Eau Sauvage på sommaren, Armani Pour Homme under teaterkvällar eller kanske till och med Havana?

Hej bästa Caroline! Skulle verkligen behöva din hjälp i parfymdjungeln. Har sedan typ tre år tillbaka bara använt SheWood Velvet Forest Wood från Dsquared som parfym (efter tips från dig dessutom!) och jag älskar den! Den är verkligen min doft! Men jag skulle vilja hitta någon annan parfym att variera lite med, någon ganska liknande, gärna lite ”skogs”- eller ”träaktig” utan att vara ”för mycket”. Mitt största problem är att jag är rätt doftkänslig så att gå runt och bara botanisera på parfymavdelningar ger mig huvudvärk rätt snabbt och därför skulle jag vilja ha några konkreta förslag att dofta på.
Några önskemål är att den inte ska vara supervanlig (á la typ Cotton-parfymerna) eller för söt (typ random Britney-doft/Flowerbomb/etc). Jag älskar för övrigt doften av Macadamia Natural Oil och brukar komplettera SheWood-parfymen med den i både håret och på kroppen.
Du (och båda dina bloggar och din bok!) är grym!

Hej och tack! Det låter spontant som om du ska besöka det gröna, frodiga, fuktiga Comme des Garçons-träsket. Fullt av lianer, vildvuxna gräsmattor och prunkande exotiska buskar. Inte allas kopp te men om du vill ha något hyfsat annorlunda…Testa Amazingreen till exempel. Alternativ? Annick Goutals Ninfeo Mio.

Hej Caroline! Vilka är dina favvosolskydd (för ansikte och kropp)?

Clarins ansiktslotion är bra liksom i stort sett allt från La Roche-Posays Anthelios-serie För ansiktet då. För kroppen föredrar jag Proderm. Mousseform, kladdar inte.

Hur gör man för att hålla huden fin under en svettig semester i sydeuropa? Några bra hudvårdstips? Och sen kanske även om du har några sminkprodukter som du gillar att använda även när det är varmt, soligt och fuktigt? Oj oj nu blev det många frågor. Tack för fantastisk blogg!

Tänk minimalistiskt och tänk multifunktionellt som BB-cremer som ger både färg och solskydd. Prova tex Dr. Brandts för oljig hy, den mattar lite. Jag kan heller inte nog rekommendera MACs Paint Pots i varma lägen. Sitter som berget, speciellt om man toppar med torr/puderskugga. Lumenes Blueberry-mascaror är också förvånansvärt soltåliga. Och här är ett annat tips: färga ögonbryn och ögonfransar innan så kan du skippa mascara och ögonbrynspenna helt! Torrschampo är också ett hett tips i värmen, om man inte gillar att tvätta håret ofta liksom en liten reseflaska (finns att köpa på varuhus till exempel, MUJI har bra) med ansiktsvatten som fräschar upp. Själv brukar jag också, när jag är i sydligare länder, ha en liten ansiktshandduk i väskan.

Etiketter None

3 kommentarer till “Frågelådan: intellektuellt, skog och sol”

 1. A
  on Jul 13th, 2014
  @ 11:30 pm

  Hej,

  På tal om solskydd så måste jag bara dryfta en sak: Anthelios SPF 50 från La Roche Posay (http://www.laroche-posay.se/produkter-behandlingar/Anthelios/ANTHELIOS-SPF-50-Dry-touch-gel-cream-p8342.aspx)

  Använder vanligtvis Kiehls SPF 50 för ansiktet men hörde bra om den här krämen från La Roche Posay så jag testade (en letar ju alltid efter holy grail-solskyddet – även om jag är nöjd med Kiehls så tänkte jag att den här kanske är lite bättre?)
  Nåväl. Smorde in ansiktet med den. Blev vit. Bokstavligen. Måste nämna att jag i sammanhanget är hyfsat blek (använder vanligtvis den ljusaste färgen av Laura Merciers tinted moisturizer..) så det var lite av en chock att ha en vit färg i fejan. Tänkte att det kanske dröjer några minuter innan krämen sjunker in. Väntade. Fortfarande lika VIT. Såg ut som att jag hade teatersmink i ansiktet. Testade igen dagen därpå och mixade med tinted moisturizer. Såg ännu värre ut, de blendade inte in i varandra.
  Så besviken, gillar ju LRP annars! Den här SPF50-krämen hamnar bara på halsen och dekolletaget framöver.

 2. Emma
  on Jul 14th, 2014
  @ 5:35 pm

  Hej Caroline! Som jag förstått det rätt så har Dsquareds HeWood slutat att tillverkas då den inte går att få tag på. Alla bara skakar på huvudet när jag frågar om den, och det är såklart skittrist. MEN finns det någon som är tillräckligt nära/lik? Tog mig verkligen en smärre evighet att hitta denna då jag har en svår parfymnäsa (väldigt känslig!). Hjälp mig! Bifogar länk till hur den ser ut! 🙂 http://fimgs.net/images/perfume/nd.1936.jpg

  Tack på förhand, du är BÄST!

 3. t-anna
  on Jul 17th, 2014
  @ 5:19 am

  En fråga till: för ganska länge sedan skrev du att du hade en “i värsta fall”-produkt som innehöll både BHA och benzoyl peroxide. Jag skulle nog behöva den regelbundet (använder BP morgon och kväll, men men det känns som jag hindrar upptaget när jag använder en separat BHA-kräm), vad heter den? Och vilken procent BP? (jag tror inte min hud pallar mer än 2.5%)

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen