Fifty Scents

En befriande indiansommar

Caroline hainer
Det blev lite ofrivillig time out här märker jag. Så här i efterhand. Och det beror såklart på allmän låghet. Men nu är ju semestertiderna snart över, rutinerna återgår till det normala och vi behöver alla lite Fifty-råd och rön igen. Eller hur?
En sak jag har upptäckt, lite till min glädje, är hur befriande det är att sminka sig mindre. Vilket jag gjort här under sommaren. Det har smugit sig på, minskat från ena veckan till den andra. Det har lite med lågheten att göra förstås men mycket, kanske mest, att göra med det tryckande, pressande, uttorkande och allmänt svettiga vädret. Visst finns det produkter som står emot även detta (vi snackar MACs Paint Pots, Chanels vattenfasta kajal, Lumene mascara och Diors Art Pen) men orken att göra mer än det minimala – ta på sig kläder och försöka hitta någonting som svalkar – minskar ju i samma takt som temperaturen ökar.
Det började nog med att jag slutade med foundation. Körde BB-creme ett tag eftersom man får SPF på köpet. Men så orkade jag inte med att svettas bort alltihop så jag nöjde mig med cremerouge och nu är jag faktiskt nere på bara ögonbrynspenna, rouge och mascara. Bildbevis bifogas. Och saken är den att jag känner mig lycklig befriad. Jag vet att detta inte kommer att hålla i sig, så fort det kommer en antydan till höst så kommer också känslan av att tillrättalägga. Det har väl med de där rutinerna att göra igen. Men hittills, medan sommarens anarki råder, så fortsätter jag fundera på vari befrielsen att sminka sig mindre ligger och varför jag inte alltid gör det.
Tankar?

Etiketter None

10 kommentarer till “En befriande indiansommar”

 1. Elin
  on Aug 3rd, 2014
  @ 10:02 pm

  Jag är 30 och har aldrig sminkat mig särskilt mycket, i perioder har jag testat div. foundations etc, men alltid tröttnat. Särskilt på sommaren och definitivt när jag är ute och reser och solar och badar är det skönt att slippa och istället bara vara lite solkysst, och då har jag definitivt ingen slät problemfri hy, men jag har lärt mig acceptera det och tycker även att det är en befrielse. Som mest kör jag rouge, mascara och lite läppglans och tycker det blir fint.
  Bra sommarkänsla!

 2. Victoria
  on Aug 4th, 2014
  @ 12:05 pm

  Har skalat av som du, nu bara doft o mascara, låter brynen växa fritt (nästan) och håret är saltvattenstajlat. Har två veckor semester kvar och just nu känns det orimligt att nånsin återgå till primer/foundation/puder o allt annat jox

 3. Sanna
  on Aug 5th, 2014
  @ 8:07 am

  Har också dragit ner rejält. Kör bara lite mineralfoundation, ögonbrynspenna och bronzer/rouge. Kanske nån färg på läpparna. Det är så skönt att kunna svettas, bada, bli regnad på osv utan att fundera över om sminket smetats ut. För min del hänger det ihop med sommaren, värmen och allt det där men också att jag är kär och känner mig fin ändå. Det hjälper också att ha en del fräknar som hjälper upp ett annat ganska blekt ansikte med kroniska blå ringar under ögonen. Så när den varma solen försvinner så kommer nog sminket tillbaka. För att pigga upp så jag slipper höra “vad trött du ser ut!” vareviga dag, oavsett hur utvilad jag är…

 4. Pernilla S
  on Aug 5th, 2014
  @ 1:22 pm

  Har redan innan sommaren bara kört på mascara och fyllt i ögonbrynen. Ibland har jag haft highlighter på ansiktet bara för att pigga upp det liiite 🙂 Känner inte behov och ork av smink när solen är framme, blir så pass lätt brun också och då känner jag mig fräschare.

 5. Emma
  on Aug 5th, 2014
  @ 3:00 pm

  Har också kört au naturel hela sommaren, men så fort semestern var slut åkte sminkväskan fram. Nästan utan att jag reflekterade över det fylldes det i och på och täcktes. Lite som en kontorsuniform. Hade nog känt mig för ledig helt utan smink. Lite samma som att de mest genomskinliga linnena med bikinitopp under får en paus till nästa sommar.

 6. sloo
  on Aug 5th, 2014
  @ 3:22 pm

  Hey, har en fråga; vad är din erfarenhet av ansiktolja? Och om du testat, vilken skulle du rekommendera?
  Har själv främst fuktfattig hy (plus är över 30-strecket; börjar tänkta anti-aging här), kan jag ändå köra på olja, funkar det för alla liksom?

  Tacksam för svar!

 7. Frida
  on Aug 5th, 2014
  @ 4:30 pm

  Åh det här är första sommaren sen jag upptäckte hudprodukter som jag gör samma sak! Jag vet inte om hyn blivit bättre eller om jag bara skiter i att min näsa är röd och att porer syns. Hur som helst älskar jag det. Är precis som du orolig för att jag ska falla tillbaka i gamla vanor samma sekund som höstrutinerna börjar.

 8. Adeke
  on Aug 6th, 2014
  @ 4:52 pm

  Är i liknande mentalt tillstånd som du och i samma läge med sminket. Har varit intresserad av smink och hudvård sedan jag var 11 år och aldrig släppt såhär mycket på den dagliga sminkrutinen som nu. Har tidigare ändå känt att det känns bra att sätta på sig en barriär mot omvärlden men i värmen orkar jag inte. Och det känns bra. Kommer säkert att gå tillbaka till foundation, puder, rouge, ögonskugga, mascara och brynpenna till hösten men jag har tänkt mycket på en grej nu under sommaren: De som inte sminkar sig eller sminkar sig väldigt lite, de skapar en sån wow-effekt bara av att lägga på ett läppstift. Tack för den bästa skönhetsbloggen.

 9. Liselott
  on Aug 8th, 2014
  @ 9:53 am

  Värmen! Även om hjärtat är lågt värmer solen upp kroppen och man blir piggare.
  Det var läppstift, bryn och solpuder för mig i juni, när semestern kom åkte även det, och pedikyren och rakningen pausas. Smink kan bli ett tvång ibland, men speciellt rakning har varit tvångsmässigt för mig sedan 16-17 års åldern. Befriande att släppa den biten, och kvinnan i mig blir inte mindre för det. Tack för en välskriven blogg.

 10. elin
  on Aug 13th, 2014
  @ 9:56 am

  har inte heller sminkat mig i sommar, men brukar inte göra det så mycket annars heller, mest tidigare för att göra min hy lite jämnare. när jag var gravid för två år sen blev min hy i uppror och fick galet mycket finnar som vägrade släppa taget tills jag efter tips från dig hittade till paula’s choice. nu är jag gravid igen och hyn håller sig lugn, och har blivit jättefin. mådde tyvärr rätt dåligt sist över min hy och det är så skönt att slippa det. ville mest tacka dig för tipset!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen