Fifty Scents

Nystart

papillons
Ibland är våren en mental sak. En tid för förnyelse och hopp, oavsett årstid. Och ibland är det helt enkelt vår fast det är augusti.
En doft som i all sin oskuldsfulla naivitet påminner om vårens alla förhoppningar är La Chasse aux Papillons från L’Artisan. En gullig, söt och rar parfym som bara vill väl. Som skrattar av förvåning och glädje när den ser en fjäril, och som aldrig skulle klä sig i annat än lätta, blommiga klänningar med fin stuns.
Jag har på mig den idag. Jag har den solida formen, som ser ut som en liten ask för ett speciellt smycke eller bara en dröm. Jag försöker. Jag gör mitt bästa, att ställa in sinnet på att det inte är döende sensommar utan begynnande vår. Ibland kan man behöva en hjälp på traven och idag ger jag mitt sinne La Chasse daux Papillons och hoppas att det lyfter. Det tror jag, för jag har redan, helt spontant, bytt nagellack och tummat på den skiraste kjolen jag har i garderoben. Funderar också på att gå ut i regnet i ett par ballerinaskor och dansa fram under ett paraply. Så ja, en mental vår. Finns i denna lilla flaska.

Etiketter: , , ,

7 kommentarer till “Nystart”

 1. Glamourbibliotekaren
  on Aug 11th, 2014
  @ 1:25 pm

  Den er fin! 🙂

 2. Glamourbibliotekaren
  on Aug 15th, 2014
  @ 9:43 am

  Den er veldig fin!!

 3. Maiken
  on Aug 18th, 2014
  @ 10:50 pm

  Gud, vad jag kan känna igen mig. Fast är tvärt om! Jag har dock inte funnit min parfym-reinkarnation ännu – hade du velat hjälpa? Efter den här uppsluppna sommaren behöver jag något varmt att luta mig tillbaka på – en minkpäls i parfymform. Något som klär en flicka i tjugoårsåldern. Jag älskar Balmains dofter, har burit Pradas sen jag började köpa parfymer men är trött på sötsliskigt (typ alla varianter av Candy – hur söt den än är kommer jag aldrig bli sprudlande). Chanel no 19 fast för en yngre publik? Tack!

 4. Anna
  on Aug 21st, 2014
  @ 11:47 am

  Åh vad jag älskar dina parfymtips. Jag måste fråga, vad skulle du rekommendera mig vidare från att ha kört Carolina Herreras “Chic” och Armanis “Code” nu i många år (körde även den röda runda avlånga burken från Armani som fanns ett tag, Gud vad jag älskade den)? Har du något tips?

 5. Åsa
  on Aug 23rd, 2014
  @ 7:05 pm

  Vackert skrivet, som vanligt. Ibland behöver man manipulera sinnena för att orka vidare.

  Jag har aldrig provat La Chasse aux Papillons, men på din beskrivning låter den krispig, skir och vårig. Själv letar jag efter en vitblommig doft (tuberos/jasmin/apelsinblomma) av ett lite annat slag. Jag tänker mig att jag är en flapper som vandrar hem i natten efter en lyckad fest. Den ljumma luften mot mina bara armar. Den nostalgiska doften av ett amerikanskt 1920-tal. Den doften. Har du några förslag?

 6. J
  on Aug 25th, 2014
  @ 12:55 pm

  Nystart ja! Höst mm förmodligen! Vore uppfriskande med lite höst nyheter/sminkningar, snart börjar plugget och nya jobbet och jag behöver lite inspiration. Min senaste hang-up är MiuMiu’s kampanj med Stacy Martin… dock har jag inte lyckats bemästra en så kallad cat eye… Behöver också tips om ett nude läppstift till ett blekansikte som jag. Yours truly 🙂

 7. Therese
  on Aug 28th, 2014
  @ 4:33 pm

  Underbart vacker och inspirerande blogg! Läst igenom halva arkivet, köpt en Fueguia 1833 i födelsedagspresent till mig själv, sniffar på sånt jag annars aldrig skulle sniffa på och drömmer mig bort… Tack vare dig! Hoppas allt blir bättre för dig 🙂 Kram

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen