Fifty Scents

Upp och ned

ENGLISHFERNEAUDETOILETTE

Kära ni. Jag vet att jag varit frånvarande. Det är trist. Men jag har varit låg, jag har förlorat ett jobb, det har varit varmt ute och det finns massor med skäl. Alla lika tunna på pappret men tunga i hjärtat och sinnet.
Men nu är hösten här och det finns något närande och värmande i det. Jag tar fram mina allra vackraste grytor och gör långkok. Jag stuvar ned mina sommarkläder i en låda som det står SOMMAR på och tar ned en som det står HÖST/VINTER på från vinden. Alla dessa ritualer man gör för att markera att någonting är slut och någonting annat tar vid.
Jag tar bussen ut till Värmdö, till min barndoms sommarställe. Hälsar på får, ror stilla i en ensam eka och säger hej då till sommaren bland öde klotgrillar och igenbommade skjul. Sedan plockar jag en bukett ormbunkar och det gör mig ingenting, tänker jag, det gör mig ingenting. Att sommarens blommor byts ut mot höstens ormbunkar, det var inte en bra sommar ändå. Och när jag kommer hem tar jag på mig Penthaligon’s English Fern och gör mig redo. För alla murriga, kyliga, regniga och vackra dagar som komma skall.

Etiketter None

6 kommentarer till “Upp och ned”

 1. Frida
  on Aug 30th, 2014
  @ 11:05 am

  Hoppas hoppas det känns bättre för dig snart! Du är så grym att du borde få nya jobb slängda efter dig.

 2. Veronica
  on Aug 30th, 2014
  @ 5:11 pm

  Välkommen tillbaka! Hittade din blogg för några veckor sen och den grep mig verkligen, en ny favorit! Som du säger hösten kan vara en nystart för vackra dagar!

 3. Maria
  on Aug 30th, 2014
  @ 8:42 pm

  Gillar allt du skriver! Blev så glad att se dina uppdateringar både här och på Jazzhands.
  Tror bra saker är på väg till dig 🙂
  Många kramar <3

 4. Lotta
  on Aug 30th, 2014
  @ 8:45 pm

  Ja, vi satsar på nystart i höst! Jag ska till Paris i början av oktober och älskar parfymer men är ingen expert. Har du tips på parfymhus eller affärer värda ett besök?

 5. Fia
  on Sep 1st, 2014
  @ 5:07 pm

  Fifty! Vad tror du om Black Opium? 🙂 Du är bäst!

 6. Lisa
  on Sep 2nd, 2014
  @ 10:53 pm

  jag håller med, du är bäst. kärlek!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen