Fifty Scents

Sommarminnen

replica beach walk

Varm sol på ryggen, solglasögonen i fickan och skuggorna på asfalten är långa. Detta är sommaren som vägrar dö, som är med oss in i september och skänker oss värme när vi behöver den som mest. Jag har börjat använda Maison Martin Margielas Beach Walk igen. En varm, salt och lite solsvettig historia. Bergamotten och citronen märker jag inte mycket av, med väl mysk och heliotrop. Där mysken är den som ger associationerna till varm, lite svettig hud utan skydd av skugga, och heliotrop de där nästan lite melon- och gurka-liknande noterna som man förknippar med beach.

Och historien kan ni. Replica-dofterna  Jazz Club, Flower Market, Beach Walk och Funfair Evening speglar fyra olika situationer, eller moods, fyra olika minnen. Och det är smart gjort. Vem har inte minnen av en stilla strand, en lat dag i solen?

Jag undrar varför den här doften tilltalar mig så mycket just precis nu, men jag antar att det är den smärtsamma övertygelsen om att varje sensommardag nu är den sista och man skapar sig redan minnen av en sommar som gått, man känner att den tiden är förbi trots att det är varmt ute. Jag har samma tröja på mig nu som jag hade för två månader sedan men ändå är känslan inte densamma.

Kanske för att Han var med då. Men inte nu. Kanske för att hur stilla vi än står så är vi aldrig densamma som sekunden innan. Vi utvecklas, och livet har sin gilla gång. Årstider kommer och går, minnen formas och blir till faktum. Och nu är det bara en fråga om tid innan hösten är här.

 

 

Etiketter None

7 kommentarer till “Sommarminnen”

 1. Maria
  on Sep 15th, 2014
  @ 7:54 pm

  Älskar hur du skriver. Så närvarande, rörande. Poetiskt.
  Vill köpa alla parfymer du skriver om men har varken plats eller pengar. Men jag brukar gå in på Åhléns och lukta på de som finns. 😉
  Kram 🙂

 2. Stringhyllan
  on Sep 15th, 2014
  @ 9:04 pm

  Håller med Marias kommentarer till punkt och pricka. Nu var det längesen jag spontanköpte ngt du har hypat dock. Min ekonomi tillåter inte det. Men om ett halvår är kanske min Blanche från Byredo slut och då behöver jag kanske en ny Byredo. Eller en ny Blanche. Åh, ångesten. KRAM

 3. Alice Johansson
  on Sep 17th, 2014
  @ 9:55 am

  Kära Fifty,

  Prova Sunday Lazy Morning. Den får vilket brustet hjärta som helst att kännas helare.

  Mvh

 4. Gabriella
  on Sep 17th, 2014
  @ 12:57 pm

  Du skriver så fint! <3

 5. Lotta
  on Sep 17th, 2014
  @ 7:19 pm

  Och jag använder Philosykos från Diptyque de här sensommardagarna och uppnår precis samma känsla…

 6. C
  on Sep 17th, 2014
  @ 11:41 pm

  Jag kanner mig nard av att lasa det du skriver <3

 7. H
  on Sep 22nd, 2014
  @ 1:49 pm

  När Beach Walk just hade lanserats läste jag och en vän beskrivningen av den och fick habegär. Varm solsvettig hud – perfekt, den ultimata parfymen! Vi beställde den från Bryssel och fick den skickad hit till oss. Sniffade förväntansfullt och… nej. Inte alls som vi tänkt oss.
  Jag har fortfarande inte lyckats hitta en parfym som verkligen har just den solsvettiga stranddoften jag letar efter, det blir för.. sött och parfymerat. Å andra sidan passar den som handen i handsken på min andra vän som fick mitt exemplar. Och jag har lärt mig att aldrig köpa en parfym utan att ha provluktat innan.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen