Fifty Scents

Trädkoja

24646_4
“Den här är ju riktigt bra”, säger min bästa vän. Han är parfymredaktör på Bon. Så han borde veta. Han har kladdat ned handen försiktigt med Crabtree & Evelyns Indian Sandalwood After Shave Balm som vi båda luktar på och undersöker. Mjuk, fin, len. Och med en doft av sandalträ och cypress, alltså träigt och varmt.
“Jag tycker sandelträ är så mycket bättre än cedar”, säger min vän.
“Ja, det är mer omedelbart”, säger jag.
“Mindre inställsamt, bara rakt på”, säger han.
“En varm skogsdunge, en nybyggd träkoja. Och sen har vi lite vetiver också, som växer utanför”.
Den här är riktigt bra, konstaterar vi. Så här brukar vi hålla på när vi ses. Dofta igenom flaskor och lotioner tills vi blir alldeles yra av alla associationer.
Den här är riktigt fin, konstaterar vi igen. Och jag smörjer baksidan av mina händer med den och luktar på dem innan jag går till sängs. Så manligt, så varmt, så drömskt.

Etiketter None

3 kommentarer till “Trädkoja”

 1. Maria
  on Sep 17th, 2014
  @ 8:25 pm

  Ah. Faller i sågspånsmoln. Mjuk, varm känsla! En doft är svår att beskriva, du lyckas varje gång.

  Kram!

 2. J
  on Sep 19th, 2014
  @ 1:52 pm

  Mmmm låter mycket bra, julklapp till min far ska det bli! Fifty – vill höra vad jag har att förvänta mig av Tom Fords parfymer som landar på NK i oktober… Jag lockas av alla möjliga men behöver lite heads up! Kram!

 3. Lola
  on Sep 21st, 2014
  @ 1:08 am

  Bästa Caroline,

  Jag hoppas, hoppas, hoppas att du kan hjälpa mig!
  Det finns två saker/dofter som jag alltid, varje dag, hela dagen vill lukta som: antigen som Earl Grey te, dvs. bergamott, eller tvålen Honey I Washed The Kids från Lush, beroende på humör. Tvålen luktar som….ja, bränt socker, kola, honung, himlen kanske?
  Snälla, rara, hjälp! Har du några tips på parfymer som luktar som det ovannämnda (fast inte tillsammans, om du förstår vad jag menar)?

  Tack för en grym blogg!
  Lola

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen