Fifty Scents

Frågelådan: Te, scrub och foundation

tea for two
Det finns två saker/dofter som jag alltid, varje dag, hela dagen vill lukta som: antingen som Earl Grey te, dvs. bergamott, eller tvålen Honey I Washed The Kids från Lush, beroende på humör. Tvålen luktar som….ja, bränt socker, kola, honung, himlen kanske?

Då tycker jag att du ska prova Tea for Two från L’Artisan (deras fantastiska beskrivning är underbar). Den doftar som ett rökigt te, kanske Lapsang, med en tesked socker i.

Kära Fifty! Jag har en fråga om detta med ansiktsscrub. Jag vet att det är bra, men varje gång jag försöker blir min hud jättearg och sedan ledsen. Jag har väldigt känslig hy, och i princip all kornig scrub är för grov för mig, även den som ska vara extrasnäll. Jag får mer kvisslor, inte färre, och det tar flera veckor för huden att återhämta sig. Samtidigt blir jag lätt yt-torr med små störiga kvisslor under, så jag skulle verkligen behöva en rengörande scrub. Hjälp! Hur tycker du att jag ska lösa detta?Åh, kära du! Inte skrubba om huden säger ifrån! Ta det lugnt, använd en mjuk frottehandduk istället och gnid försiktigt i cirkelrörelser. Gör det inte för ofta bara om huden är motsträvig. Tycker istället att du ska satsa på en mild (kemisk) peeling, med lagom dos AHA. Jag rekommenderar alltid Paula’s Choice men även Elizabeth Ardens nya PRO-serie är bra. 30% AHA, BHA och mjölksyra. Och glöm absolut inte fukten.

Har du något tips på foundation som ger fin lyster, är utjämnande, lätt täckande, som inte orsakar akne och som kan fungera för min jobbiga blandhy?

Spontant tänker jag på Armanis Maestro Fusion som innehåller oljor, eller YSLs Encre de Peau som är i stort sett likadan, men lite billigare.

Etiketter None

3 kommentarer till “Frågelådan: Te, scrub och foundation”

 1. Elisabeth Josephson
  on Sep 28th, 2014
  @ 7:11 pm

  Hej, jag får väldigt lätt finnar och har en del gamla akneärr. Jag har dessutom porslinsvit hy och har därför rätt svårt att hitta foundation och concealer i rätt färgton. Jag undrar om du har några superprodukter; (smink och hudvårdsprodukter) som kan få mig att känna mig sådär naturligt snygg. Längtar efter svar!

 2. Maria
  on Sep 28th, 2014
  @ 9:33 pm

  Kära fifty! Jag har fått mustasch. Inte av hår, och inte en välkommen sådan. Utan en av pigment. Vad göra?! Inte en jättestor plånbok och lite rädd för behandlingar, så gärna om det finns NÅGOT man kan göra hemma. Tack, du är bäst!

 3. Hej!
  on Oct 9th, 2014
  @ 4:02 am

  Elisabeth, ett tips: beställ prover på mineralfoundation från Tikei. Bra skit. Billiga tester och snabb leverans och smink som inte sabbar huden + finns i även de ljusaste nyanser (kall, neutral, rose eller peach underton och så 00 eller 01).

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen