Fifty Scents

Santal Blush

T0-SANTAL-BLUSH_OC_50ML_A

Nu har Tom Ford kommit till Stockholm, i alla fall lite halvt. Nagellack, läppstift och en del dofter finns på Åhléns City och ett fullt sortiment kommer senare, 16 oktober, till NK. Men redan nu går det givetvis att hitta några av de mest intressanta dofterna på Åhlens. Som Santal Blush, den doft som bäst och mest ska passa till den “nude” sidan av Tom Ford, som i stort sett jobbar med antingen nude eller totalglamoröst. Nude läppstift eller imponerande djupröda nyanser. Hudnära “Skin scents” eller ganska högljudda dofter. Där Santal Blush då alltså passar i det förstnämnda facket.
Sägs det.
Men jag är inte helt säker. För någon ljuvt, blygt rodnande doft är detta inte tal om ändå, tycker jag. Den är för varm för det med en fin not av sandelträ i botten. Ni vet, den där exotiska, varma trätonen som kan gå från varm trähydda på stranden till ståtlig, lite krämig not. Den doften. Den dominerar.
Jag tycker Santal Blush är mycket varmare, sensuellare och modigare än vad namnet antyder. Detta är inte en doft för en blyg viol. Snarare för någon som älskar hudnära kläder, känslan av nyslingat hår och tanken på, men inte doften av, musk.
Och, om jag ska vara ärlig, någon som älskar att flirta. Jag tycker nämligen att Santal Blush är en rätt sexig doft. Och det kanske bara är jag men  det tvivlar jag på. Jag menar, se bara på Tom Fords reklamannonser. I stort sett alla anspelar på sex. Och det spelar ingen roll hur mycket den danska Tom Ford-representanten glatt försöker att stryka över det hela med att “men för varje naken kvinna finns en naken man med i bild” för det stämmer inte, för det första, och det gör inte bilderna mindre sexanspelande.
Nu är ju (tyvärr) Ford inte den enda som kopplar samman parfym och sex men här, i Santal Blush, finns faktiskt för en gångs skull en sexighet. Det är det krämiga inslaget, de varma kryddorna och så, gömd under allt annat, den eviga musken. Bege er till Åhléns Tom Ford-disk och prova. Är det sensualism ni känner där i flaskan eller inte? Berätta för mig.

Etiketter None

3 kommentarer till “Santal Blush”

 1. B
  on Oct 3rd, 2014
  @ 1:47 pm

  Måste fråga, har du luktat på Body Shops nya parfym Red Musk? Den har bl.a. tobak i sig. Tycker den luktar såå gott men ingen håller med mig. Den är väldigt speciell och inte direkt stereotyp “kvinnlig” men jag gillar lite mer androgyna dofter. Vore kul att höra din åsikt om den.

 2. Åsa
  on Oct 3rd, 2014
  @ 2:32 pm

  Provade den i går och skriver under på din analys. Den var kryddigare, varmare och mer unisex än jag hade föreställt mig. Efter några timmar på huden kom det flirtiga, sensuella fram och jag smälte. Fanken också, jag vill liksom inte gilla Tom Ford.

 3. Martin
  on Oct 4th, 2014
  @ 7:26 pm

  Hade byggt upp mina förväntningar rätt högt innan jag doftade på den, Yann Vasnier och allt. Blev väldigt besviken och kunde inte riktigt formulera en objektiv åsikt kring den. För mig doftar den mat och sötsaker mer än… ja, mer än min i huvudet konstruerade doft. Väntade mig en sanslöst transparent sandelträdoft, men möjliga inslag av något vitblommigt. För en liknande doft, som jag uppskattar mer, väljer jag Lutens Jeux de Peau.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen