Fifty Scents

Att kräma

kw_lip-tint_dream-stateHar fastnat för krämig, fingerkrävande creme-makeup på senare tid. Cremerouge, cremefoundation och liknande. Framför allt två märker tycker jag sticker ut när det kommer till detta och det är Kjaer Weis och det för Sverige nya märket rms Beauty. Båda är också av en händelse ekologiska. Båda finns också, som av en annan händelse, på Sundløf i Stockholm dit jag råder alla med intresse av alternativ skönhet (ekologisk, alltså) att gå. Kunnig, sympatisk och allt annat än krängig personal och ett utmärkt urval av handplockade produkter.

Nå.

Det är någonting rituellt och fint med att kladda på sig sminket med fingrarna ändå, något härligt primärt. Som om man påminns om vad det är man gör egentligen: målar.

Man befinner sig endast några steg ifrån krigsmålning när fingret med cremerouge på nuddar kinden och gör den rödare. Jag känner att jag har mer kontroll med fingrarna som mina redskap, med den krämiga konsistensen direkt på huden, från burken, via handen. Kjaer Weis har i synnerhet bra foundation, som smälter fint in i huden medan rms vinner på rouget som i sina perfekta kulörer glider på utan att glida av och ger ett lagom matt intryck. rms har också den lysande produkten Living Luminizer som är en i det närmaste fulländad highlighter. Inte skimrig, bara glansig på rätt (läs: icke-flottigt) sätt. Några duttar på kindbenet gör skillnaden mellan friska kinder och supermodellkinder, jag lovar. Dewy. Den minimalistiska sminkerskan använder kanske också lite highlighter mitt på ögonlocket medan den maximalistiska sminkerskan highlightar precis under yttre kanten av ögonbrynet. Jo, det gör skillnad.
Hur som helst, lever just nu i någon slags makeup-nirvana med dessa produkter som, så vitt jag kan säga, också är dryga och kommer att leverera i flera månader framåt.

Etiketter None

6 kommentarer till “Att kräma”

 1. Sofia | Avocado Baby
  on Oct 7th, 2014
  @ 4:12 pm

  Blir så glad när du skriver om eko-beauty! Gillar både KW och rms, men tycker nog att rms foundation är snäppet vassare än KW. Tack för highlighter-tips!

 2. Mi
  on Oct 7th, 2014
  @ 4:37 pm

  Fingerfärg <3
  Använder du bara fingrarna eller även pensel för KW foundation? Jag väntar på att solbrännan ska lägga sig så att jag kan börja använd min..

 3. Maria
  on Oct 7th, 2014
  @ 5:59 pm

  Åh precis vad jag vill läsa! 🙂 Orkar inte med alla hemska ingredienser i smink som ska förbättra (och inte fylla dig med äckliga, konstiga ämnen) Tack, ska kolls in dessa märken <3

 4. M
  on Oct 7th, 2014
  @ 10:27 pm

  Föredrar du KWs foundation över RMS foundation? Har använt KW i ett par år och fullkomligt älskar hennes produkter men är nyfiken på RMS. Vad underbart att Sundloef får lite uppmärksamhet, min favorit kosmetika butik sedan de öppnade! 🙂

 5. Sofia│Avocado Baby
  on Oct 8th, 2014
  @ 5:26 pm

  Älskar när du skriver om ekosmink! Har inte testat highlightern men blev väldigt peppad att göra det nu. Rms foundation är jag redan besatt av.

 6. Ulla-Marie
  on Oct 17th, 2014
  @ 10:35 am

  Men om man har en panna som man kan steka strömming på är det inte att tänka på va? Jag tänker att matt puder för att slippa bli stekt är ett måste och att kräämsmink och matt puder inte är meant to be?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen