Fifty Scents

Ny parfym: Narciso

NarcisoI parfymsammanhang är Narciso Rodriguez superkänd för sin milda typiska skin scent For Her (2003). Den varma, mjuka och muskbaserade doften har en hel del followers, i synnerhet parfymbärare som älskar en diskret doft som ändå har något murrigt över sig. Det är ingen slump att For Her också finns i oljeform, tycker jag, med den muskiga, träiga undertonen (känner jag lite patchouli?). Passar perfekt som sensuell olja – man nästan känner hur den värms upp på huden – som man stryker på kroppen.
Nu kommer en ny doft från herr Rodriguez som kort och gott heter Narciso.
Narciso innehåller, precis som föregångaren For Her, också musk och kan också kallas minimalistisk och en absolut skin scent. Denna gång med vit gardenia och ros som topp. Inte för att det känns särskilt mycket, musken är den mest dominerande och så den träiga basen med två olika typer av cederträ. Den luktar i stort sett varm hud med en hint av sensualitet. Det är antagligen heller ingen slump att flaskan är tung och lyxig och innehållet mjukt och mjölkigt. Jag tänker på ett silkesplagg, kanske ett nattlinne, när jag ser den. Och det är säkert precis som väntat. För doften är också precis som väntad – en helt felfri muskparfym. Men dessvärre har jag samma problem med Narciso som med For Her, jag tycker att de försvinner från huden alldeles för snabbt, redan efter en halvtimme är doften borta.
Trogna läsare vet att ett sätt att råda bot på ett sånt problem är layering men för tillfället finns inga kroppsprodukter i samma serie (alternativ: köp oparfymerad lotion och grunda med!) och ärligt talat, vill man inte att produkterna ska stanna kvar av sig själva?

Narciso Rodriguez Narciso kostar runt 525 kr för 30 ml.

Etiketter None

2 kommentarer till “Ny parfym: Narciso”

 1. Emilia
  on Nov 8th, 2014
  @ 1:44 pm

  Jag har använt For Her sen jag var sjutton och börjar tröttna nu, dels på doften men också på att den försvinner så snabbt. Jag vill ju lukta gott länge! Men jag tycker det är så svårt att hitta en ny doft. Jag avskyr lätta fruktiga dofter, jag använder som sagt For Her och brukar spraya på Ysl’s la nuit de l’homme ibland. Jag vill ha en lite tyngre sexig doft, nån kryddig/blommig-blandning där doften stannar kvar. Jag oroar mig alltid för att dofta tung tantparfym, jag vill ju lukta sex (eh..). Har du några tips?

 2. Åsa
  on Nov 12th, 2014
  @ 11:58 pm

  Det är så konstigt! Även om jag sprejar ytterst sparsamt så har jag motsatt problem med For Her edt. Den är som ett moln omkring mig hela dagen. Den distraherar mig. Jag måste verkligen vara på humör för att släpa runt denna väninna på stan, men ibland är hon världens bästa sällskap.

  For Her gör mig flickaktigt djärv, okynnig och levnadsglad. Narciso är softare, en trygg och sympatisk arbetskamrat. Gillar dem båda.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen