Fifty Scents

Frågelådan: Läppstift och AHA

Vintage ad
Hej. Jag är rätt obevandrad och inte särskilt äventyrlig då det kommer till smink. Skulle dock gärna vilja hitta ett läppstift(?) som gör att läpparna är röda men det ska knappt synas att det är pga läppstift. Dvs, jag vill inte att effekten ska vara sådär supermäktig, utan snarare mer ”transparent”, eftersom jag känner mig rätt så obekväm när det blir så. Vart ska jag leta? Är det ens läppstift jag söker? Bör även tillägga att jag inte gillar glansigt, matt ska det va här.

Inte glansigt? Skulle kunna tipsa om läppenna, och använda en sådan istället för läppstift. Den är mer matt och lätt att använda (eftersom du säger att du är obevandrad). Är du säker på det här med inte glansigt? För annars finns ju läppstift i olika “sheer” varianter, där syftet är att vara just ett lättare, mer transparent alternativ till läppstift? MAC har prisvärda sådana och Dior har de kanske mest sheer varianterna på marknaden med Addict, som en blanding av stift och läppbalsam (prova nummer 253 Basic). Lumenes Raspberry Miracle Lip Sorbet är en budgetvariant. Bobbi Brown har de bästa nude-färgerna.
Kan också tipsa om rms beautys burk med färgen Promise som är mitt knep när jag vill ha färg på läpparna men utan att någon ska behöva reagera och undra vad jag har för onaturlig nyans. Promise ser ut som mina läppar, fast lite skimrande. Fast matt! Den är dyr (330 kr!) men räcker i en evighet. Måla på med pensel.

Jag har en fråga, har haft en del blemmor/acne förra året och även om det är bättre nu är huden väldigt ojämn, dels i färgen, med vissa röda fläckar med även i texturen som inte är så slät. Har du några tips för hur man ska göra för att minska/förbättra det här?

Svaret heter syra. Jag har haft precis samma problem och blivit slät och fin med hjälp av AHA- och BHA-syra (där AHA peelar hårt och ytligt, medan BHA peelar långsamt men på djupet om man vill förenkla väldigt, väldigt mycket). Använd regelbundet, i stort sett jämt. Finns hos Paula’s Choice, Image Skincare (Clear cell-serien), Peter Thomas Roth och Exuviance, till exempel. Ett tips är också att gå till en salong som jobbar med IPL. En behandling kan göra stor skillnad men ofta behövs ett par stycken.

Etiketter None

10 kommentarer till “Frågelådan: Läppstift och AHA”

 1. Cicci
  on Nov 6th, 2014
  @ 9:51 am

  Jag vill gärna tacka dig för dina fina tips om AHA & BHA. Jag har haft en hel del problem med acne och blemmor de senaste fem-tio åren – i kombination med torr och stramande hud. I vintras var det så illa att jag hällde olja över ansiktet på kvällarna för att det skulle få lite fukt.

  Sedan bytte jag ut allt till Paula’s choice, med en BHA lotion och en AHA-gel, samt deras ansiktstvätt för acne och en rejäl fuktkräm. Så här 8 månader senare är huden till slut i balans. Den är så klart inte perfekt, utan har en del vita pormaskar och annat som inte kommit fram än. Men den är bättre än den varit de sista 10 åren. Och jag är väldigt glad över dina pålitliga tips!

 2. Ellen
  on Nov 6th, 2014
  @ 1:44 pm

  Här är ett tips för någon som vill ha någonting som piffar upp men som inte känns för mycket som läppstift: Korres Mango butter lipstick. Så nöjd med det!

 3. Julia
  on Nov 6th, 2014
  @ 5:07 pm

  Vilket läppstift som helst fungerar om man bara duttar på försiktigt och kanske stryker ut med fingret och ett läppbalsam.
  Lägg på fler och tjockare lager för mer dramatisk effekt så klart.

 4. Klara
  on Nov 6th, 2014
  @ 11:11 pm

  Jag röstar för Benefits Benetint till läpparna!

 5. Ulla-Marie
  on Nov 7th, 2014
  @ 3:31 pm

  Och nu vänder vi blad … Kille 23 år. Snygg, sportig, snäll och singel. Vilken parfym? Inväntar facit innan inköp av julklapp.

 6. Carlie
  on Nov 7th, 2014
  @ 6:36 pm

  Hej Caroline, och Cicci som skrivit. Jag har också kört pa BHA från Paula’s mest för att få bukt med min väldigt rödflammiga hud men jag tycker inte riktigt det hjälper, kanske är det för starkt eller bara fel produkt. Använder milda och naturliga produkter i övrigt och sminkar mig inte varje dag. Har ni några tips ?
  Smink fäster inte heller riktigt och det röda lyser igenom och det blir glansigt på två röda trots primer och puder. Tack för bra blogg, så himla mkt bra tips både från dig Caroline och dina läsare. Mkt fin läsning i övrigt också.

 7. Caroline Hainer
  on Nov 8th, 2014
  @ 4:54 pm

  Carlie och Cissi, jag tror IPL kan vara någonting för er!

 8. Caroline Hainer
  on Nov 8th, 2014
  @ 4:57 pm

  Ulla-Marie, vad mer kan du berätta om denne unge man? Vet du någonting annat han gillar? Annars ligger det ju lätt för att rekommendera någon halvsportig men bra doft som Lanvin Sport eller Armani Code Sport. Lätta att gilla och använda, upprör ingen, har en viss klassisk touch.

 9. Carlie
  on Nov 12th, 2014
  @ 1:07 am

  Uppskattar verkligen att du svarar så fint på kommentarerna med tips och råd!

 10. Ulla-Marie
  on Nov 25th, 2014
  @ 9:10 am

  Tack doftproffset. Jag kan berätta mer om 23-åringen, men det visade sig att han “hade två parfymer på gång” förnärvarande, så han får göra slut på dessa. Men eftersom han fyller 24 år i mars … lagsport-människa, knegare, tuff på innebandyplanen men jordens snällaste utanför (matar katten med en fiskbit i taget eftersom han äter mer då), köper sina kläder på nätet – troligen på samma sidor som andra 2-åriga innebandyspelare, men ändå inte rädd att dra på sig “nåt annorlunda” om han fastnar för nåt specifikt. Armani Code Sport låter safe och det kanske är bra …

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen