Fifty Scents

90-talet ringde

UD
Det känns inte som ett sammanträffande att Urban Decay lanserades 1996 om man säger så. Grungig uppsyn, grungiga produktnamn och en grungig tagline: “Does Pink Make You Puke?“. Budskapet var enkelt; fuck damigt rosa, vi vill ha blåtiralila, miljöförstöringssvart och punkig attityd.
Okonventionella färger på ögonskuggorna (gult, någon?) och läppstift som står ut. Urban Decay kommer från en fin och trevlig tradition av att gå emot rådande normer och istället säga att man ska leka med färger och vara expressiv. Och hey, jag är verkligen helt för den tanken. Men tycker också att den kanske hade mer av en plats i nittiotalet än idag. Det tycker Urban Decay också som därför förnyat sig en aning och numera ändrat taglinen till “Beauty with an Edge” och precis så kan man väl sammanfatta det hela. Det är konventionella skönhetsprodukter, med edge-iga inslag i form av mer vågade färger i första hand, som utmärker det amerikanska märket som får mig att tänka på Alanis Morrisette, Red Hot Chili Peppers och ironiska tofsar i håret så fort jag ser det. Men ironiskt nog är det inte de mest vulgära/omöjliga/stojiga färgerna och produkterna som säljer bäst utan deras kollektion av ögonskuggor i olika tolkningar av NUDE. Jag har provat dem och färgerna är faktiskt spot on. Och de finns i matt, silkigt och skimrigt. Allt i samma palett, fritt fram att mixtra och blanda. Och glöm inte att ha deras fantastiska primers på ögonlocket först så sitter skuggan även under fuktiga regniga dagar som dessa.
Värda en eloge är också lipglossen – även de i olika NUDE-kulörer – som sitter bra och har den där exakta dosen med färg i balans med glans.
Urban Decay kommer till tre olika KICKS i februari, så se detta som en slags preview. Så ber jag att få återkomma med ett fylligare inlägg om märket då. Tills dess – cowabunga dude!

 

Etiketter: , ,

4 kommentarer till “90-talet ringde”

 1. Sköna stunder v. 50 | Rodeo: Just nu
  on Dec 12th, 2014
  @ 1:26 pm

  […] andra som är väldigt bra på glitter är 90-tals makeup-märket Urban Decay som från och med februari kommer kunna köpas på Kicks. Här har ni en smygtitt på deras […]

 2. Emma
  on Dec 12th, 2014
  @ 8:05 pm

  YESSSSSSSSSSSSSSSSSSS! Kommer ihåg när Sephora lanserade i Täby och de hade några enstaka Naked-paletter, men sen hux flux var de borta utan någon förklaring eller vidarelansering.

 3. Caroline Hainer
  on Dec 13th, 2014
  @ 11:35 am

  Naked-paletterna är verkligen toppen. Och med primern till är man “all set”.

 4. ida
  on Dec 16th, 2014
  @ 2:34 pm

  Föredrar Too Faced men med den totala Too Faced-brist som råder i Sverige (oki, finns typ tre produkter på Sephora, finns ändå inte i gbg) så tänker jag ändå säga HURRA!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen