Fifty Scents

Osminkat

Caroline Hainer

Foundation: Ingen
Ögonbryn: Shue Uemura-penna
Ögonskugga: Ingen
Mascara: Ingen
Blusher: rms beauty i färgen Smile
Läppprodukt: Ingen
Hårfärg: Egen

Det är inte så att jag tröttnat på makeup men jag styrs mer och mer mot någon slags no make up-look. Det kanske är logiskt. Designers går klädda i svart, makeupartister jag mött har nästan uteslutande varit utan smink. Kanske är det en helt naturlig utveckling av att umgås med makeup och parfym varje dag? Det är inte så att man tröttnar, som sagt, man letar bara efter små andrum, små luckor av att hitta tillbaka till något slags ursprung. Svaret på varför jag började intressera mig för makeup från första början. Vad är det i makeupens själva varande som fått mig att tillbringa timmar med att prova färger, nyanser, kulörer, strukturer..?

Lockelsen ligger naturligtvis i känslan och tron på att makeup förnyar. Att det, för att ta till ett eko från hundratalet makeupslogans, tar fram dig, en bättre version av dig. You, only better.

Och kanske är det så. Eller, självklart är det så. Varför vill vi ha de kläder vi har, varför väljer vi de frisyrer vi har. För att vi vill någonting, vi vill vara oss själva. Fast lite bättre.
Och det är väl just där någonstans som jag börjar se behovet av att också minimera makeupen. För att skippa den där hetsen på “lite bättre”, och istället se att det funkar ändå. Att det finns färg även i avsaknad av färg. Det är också en look. Alltså, det finns nyanser i ansiktet även om de inte kommer från burkar, krämer och puder. Och kanske, med minimal makeup, så accentuerar man dem ännu mer? Det är min tanke. Och den fas jag hamnat i nu, tror jag. Kalla den medelålders (jag är 38 år), kalla den existentiell. Men här är den och så här ser den ut.

 

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen