Fifty Scents

Slutspurtat

Rosmarinus_Deadline på boken i morgon. Min andra roman snackar vi om nu. Jag begär att tummar hålls, min rygg dunkas och att jag får allmänna hejarop! Efterfrågade precis detta på FB och Twitter och fick mer pepp än man kunnat önska sig. Härligt. Bara att skriva på nu. Slutspurten. Nästan där.

Tänker samtidigt på doft. På energiska, påhejande och peppiga dofter. Citrus, givetvis, men också frisk och stadig rosmarin, den kanske mest peppande doften. Citrus är tämligen banal i jämförelse. Den är pigg och frisk men det är också allt. Rosmarin är någonting mer, murrig, pålitlig, flerbottnad. Men inte jättevanlig som närvarande doftnot även om den finns i flera cologner som Eau de Coq från Guerlain och Carthusias Numero Uno. Varför inte? Jag tror på örtparfymer som nästa stora grej. Det gör jag. Parallellt med att det kommer ut fler menlösa blomdofter utan udd så växer det också fram fler nischparfymer, detta är en sanning, och bland dessa kommer alltid en liten skara gröna dofter för att liksom mixa upp hela grejen med enbart blommiga dofter. Att använda örter där är förstås ingenting nytt men med tanke på de aromaterapeutiska egenskaperna hos dofter, i synnerhet örter, så ser jag en öppning för parfymer med hälsofördelar.

Men det finns ju redan, säger den belevade. De kallas för parfymoljor, esoteriska oljor.

Ja, för all del. Men de består ju ofta bara av en enda doft. En parfym består av flera hundra. Nog måste det gå att göra någonting där mitt emellan?
Jag skulle behöva en rosmarin- och citrusparfym i detta nu för att piggna till och skriva roman bättre och mer ihärdigt. Och i morgon, efter inlämning då jag känner mig nervös för vad redaktören ska tycka, skulle jag behöva ljuv lavendel och kanske dragon, salvia eller någon annan fin ört.

 

Etiketter None

7 kommentarer till “Slutspurtat”

 1. sally
  on Jan 19th, 2015
  @ 8:46 pm

  Heja heja heja! ! Skickar friska fläktar av cykel på nysopad bana. Knappt ens rosmarin kan slå det!

 2. Sanna
  on Jan 19th, 2015
  @ 9:24 pm

  Aesops produkter ät perfekt för ändamålet! Heja dig!

 3. Sanna
  on Jan 19th, 2015
  @ 9:26 pm

  Aesops produkter är perfekta för ändamålet! Heja dig!

 4. Fuzzy
  on Jan 20th, 2015
  @ 4:30 pm

  Vad säger vi om Diptyque’s Geranium Odorata? Diptyque är ju bäst när det kommer till örtiga friska noter. Big-up för din nästa bok!! Kommer säkert vara amazing!

 5. Maria
  on Jan 20th, 2015
  @ 5:26 pm

  Heja heja!

  Din nästa bok borde definitivt vara en ny slags “parfymen”.
  Eller så borde du skapa en massa dofter! I Grasse, åh kan se det framför mig. Hur du sitter och komponerar, funderar framför hundratals små glasflaskor som klirrar…
  Vet ingen som kan beskriva dofter som du! : D

 6. Åsa
  on Jan 22nd, 2015
  @ 11:15 pm

  Har du provat Fleurs de Sel från Miller Harris? Timjan, Rosmarin och Salvia!

 7. M
  on Feb 20th, 2015
  @ 11:20 am

  har försökt kommentera på ‘stora fuktinlägget’ men får inte igenom någonting där, så försöker här:
  Hej,
  vill först säga att jag kastar mig över allt du skriver – älskar din kunskap, ton, fokus och förmedling.. och är egentligen inte ens särskilt kosmetikaintresserad, men ska jag ha något så ska det vara bra. Har därför gått på hudterapeuts rekommendation och använt PCA rätt mycket senaste tiden, har du någon koll på deras produkter?
  Har blivit lite skeptisk efter att läst dina inlägg om krämer och aktiva ingredienser eftersom den kräm jag nu använder därifrån är i burk:
  http://www.pcaskin.com/products/daily-care-products/hydrate-and-protect/collagen-hydrator-phaze-6-2.html
  Verkar också som om tex detta (svindyra) serum innehåller alkohol..?:
  http://www.pcaskin.com/products/daily-care-products/correct/total-strength-serum-2.html
  (använder också denna: http://www.pcaskin.com/products/daily-care-products/correct/purifying-mask-phaze-9-2.html )
  Funderar på om jag ska testa Paula’s choice, men tror inte det finns här (bor inte i Sverige), har lite allmänt småproblematisk hud: blandhy med mycket torrhet, lite ojämnheter, porer.. Har du tips om en rutin/produkter?
  Tusen tack för bästa bloggen!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen